RİZE’DE YABAN HAYATINI YEMLEME VE KORUMA/KONTROL ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR.


Bu haber 2020-02-05 03:19:45 eklenmiş ve 2402 kez görüntülenmiştir.

Rize il genelinde tüm avlaklarımızda eş zamanlı olarak Rize DKMP Şube Müdürlüğü ve Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğü ile 12. Bölge Müdürlüğümüz ekiplerince ortaklaşa olarak koruma ve kontrol faaliyeti yaptı. Rize İl Jandarma Komutanlığına bağlı ilçe Jandarma Komutanlıkları ve Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İlçe Emniyet Müdürlükleri ile beraber yürütülen koruma programına 7 ayrı noktada 7 ekip şeklinde sabah gün doğumu ile beraber başlanmış ve güneş batımına kadar devam etmiştir.

Hafta sonu 2 gün boyunca kolluk birimleri ile beraber yapılan çalışmalarda avlaklarımızda avlanmak için kota alan toplam 194 avcıdan 47 si kontrol edilmiştir.

Koruma çalışmaları ile eş zamanlı olarak ilimizde özellikle yüksek rakımlı bölgelerde yoğun geçen kış şartlarında yaban hayvanlarının besin ihtiyacının karşılanması ve yaban hayvanları- İnsan çatışmasının önüne geçilmesi maksadıyla kar yağışının yoğun olarak yaşandığı alanlarımızda yaban hayatı yemleme çalışmaları yapılmıştır.

Bu kapsamda av koruma ekiplerimizce il genelinde yapılan yemleme çalışmaları kapsamında 220 kg yonca ot, 150 kg Pazar artığı, 100 kg karışık yem, 50 kg sakatat bırakılmıştır. Ayrıca yemleme çalışmalarının yapıldığı alanlara 7 adet fotokapan yerleştirilmiştir.

Rize DKMP Şube Müdürlüğümüzce il genelindeki avlaklarımızda yemleme ve koruma kontrol faaliyetlerine, gerek av koruma memurlarımız vasıtasıyla ve gerekse jandarma ve emniyet teşkilatı ile diğer paydaşlarımızla beraber devam edecektir.

ETİKETLER : RİZE YABAN HAYAT I N I YEMLEM E VE KORUMA/ KONTROL ÇALIŞMALAR IMIZ SÜRÜYOR.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DOĞA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur