İlyas GÜR ''Gazetecilik ve Yalakalık''


Bu haber 2020-02-25 16:40:31 eklenmiş ve 1845 kez görüntülenmiştir.

Geçtiğimiz günlerde Bakanlığın Rize valiliğine gönderdiği araçla ilgili sosyal medyadan eleştirilere neden olması dolayısıyla bu eleştirileri konu olan bir haber yayımladık. Haberde Rizelilerin sosyal medyadaki eleştirilerini dile getirirken ülkemizin içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar, savaş ortamı nedeniyle böyle bir aracın valilik emrine gönderilmesinin yanlış olduğunu, geçmişte de Rize valiliğinin yine bir araçla gündemde olduğunu belirtmiştik. 

Biz haber yazarken yeni aracın ekonomi sıkıntı içindeyken alınmamasını dişle getirirken Rize Valisi Kemal Çeber’ in adını bile habere kullanmamaya özen gösterip, valinin şahsında tek kelime bile kullanmamıştık.
Birde ne görelim ertesi günü aynı kalemden çıktığı belirlenen, bizim haberimizin tamamen tersi yazılıp sözde haberimizin Rize valisi Çeber’ i yıpratma amacıyla kaleme aldığımız haberleştirilmişti. Merak ediyorum. Bu haberi yazan gazetecilerin okuma yazması yok mu? Okuduğu haberi anlayacak beyinleri yok mu? Nasıl gazetecilik yapıyorlar? Amaç haber yapmak değil zaten bir yerlere yalamalık yapmak bu arkadaşlarımızın görevi…

Hiç unutmam mesleğe 33 yıl önce o zaman Hürriyet haber Ajansı Olan daha sonra Doğan Medya, şu anda Demirören haber Ajansı olan ajansta başladım. O dönemde Trabzon Bölge Müdürümüz yanılmıyorsam Turgay Murtezaoğlu idi. Bir toplantıda o dönemde Trabzon Bölgede görev yapan Rahmetli Orhan Kaynar, habercilikle ilgili, “Gazeteci dediğin toplumun sorununu dile getirir. Bir gazeteci belediye başkanı iyi hizmet yaptı diye haber yapmaz. Bir gazeteci belediye başkanı söz verdiği veya vaat ettiği ni süresi içerisinde yapmazsa haber olur. Ben sizden bu tür haberler istiyorum” demişti. Ben daima gazeteciliğe bu gözle baktım.

Ama günümüzde gazetecilik maalesef böyle yapılmıyor. Mangalda kül bırakmayan, kendisinden başka gazeteci tanımayan meslektaşlarım öyle basit haberlere imza atıyorlar ki inanın kargaların dilinden anlasak nasıl gülerlerdi anlayabilirdik. Evet, gazetecilikte yalakalık olduğunu biliyordum. Ama böyle bir yalakalığın olabileceğini tahmin dahi edemiyordum. Yaşadıkça daha çok yalakalık türü göreceğiz

ETİKETLER : İLYAS GÜR Gazeteci Rize Güneysu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Luks makam araclari
Dursun Ali Sener 2020-02-25 20:51:57
Ilyas Bey, Biz okuyucular neyin ne oldugunu goruyoruz. Siz tarafsiz haberciliginize devam edin. Sizi takip ediyor ve seviyoruz. Ayrica luks makam araclarina karsiyiz. Bizim sectiklerimiz, bizim vergilerimizle maas alanlar halktan daha zengin, daha luks, ve daha rahat yasamamalidir. Halkin ortalamasi ne ise ona gore harcamalidirlar. Habere konu olun aractan Rize'de yasayan kac vatandas alip binebiliyor? Vatandas siyasilere bunu sormalidir.
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur