Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Güneysu’daki HES İçin Açıklama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, babaocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde yapımı devam eden ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi`ne (CİMER) de şikayet edilen HES’le ilgili açıklamada bulundu.
Bu haber 2020-02-28 18:48:47 eklenmiş ve 1607 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinden yurda dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye’de özellikle muhalefet kaynaklı en az günde birkaç yalan haber üretiliyor. Bununla mücadelede herhangi bir yasal düzenleme yoluna gidilmesini önerir misiniz?” sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi: “Bu sabah bu malum televizyon kanalıyla ilgili orada biraz da celallenmemin sebebi de böyle bir yalan haberdi. Benim ilçem ile alakalı, Rize, Güneysu HES ile alakalı bir haber.Bu malum kanalın kameramanları, muhabirleri de oraya gitmişler.

Malum aşırı ucun avukatlarından bir avukat, hep beraber orada.

Tabi AK Parti’li birkaç kişiyi de tezgaha düşürüyorlar, onları da orada konuşturmak suretiyle `Oy zamanı kapımızı çalarlar, bunu yaparken bize mi sordular` gibi söylemler. Ben bugün kaymakamı aradım; “Bununla alakalı ruhsatı var mı” dedim. Kaymakam bey dedi ki “Ruhsatı, her şeyi var.” Bunların derdi bu; “niye bize sorulmadan başladı?” Ondan sonra belediye başkanını aradım.

Başkan da dedi ki “Ruhsatları, her şeyleri var ama dert başka.” Dert, bunları yapan kim? Yapanlar AK Parti’li. Bundan bu işe girdiler ve Rize merkezden de solculuğu ile meşhur olan avukat, malum televizyon kanalıyla beraber tezgahı kurup oradan güya bize kan kaybettirecekler.

İş tamamen ayağa düşmüş vaziyette ama bunların işi gücü bu değil ki; tamamen değişik bir yalan uydurmak suretiyle acaba biz ülke genelindeki meşruiyetimizi nasıl kazanabiliriz diye bakıyorlar. Buna karşı tabi ben kaymakam ve belediye başkanını dinledikten sonra arkadaşlarımıza dedim “Siz yine de bir araya gelin durumu değerlendirin.” Adamlar HES ile ilgili boruları almışlar, işlemlere başlamışlar ondan sonra üstüne yol geçecek, türbinleri sipariş etmişler. Şimdi bunların vatanseverlik diye bir şeyi olabilir mi? Burada olsa olsa tek sıkıntı “su debisi nedir?” noktasında.

Bu HES hakikaten su debisini azaltacaksa o zaman DSİ buna neden müsaade etmiş, ayrı bir konu. Bu tartışılır fakat dert bu değil, dert başka. Şimdi bu ara yeni yeni terör örgütleri çıkıyor, garip garip terör örgütleri çıkıyor. Bir ara Bay Kemal çıktı başladı `şu tv, şu gazete, şöyle yapacağız, böyle yapacağız.” Bay Kemal’in yanındaki bir kişi de çıktı başladı, “biz onları şöyle asacağız, böyle keseceğiz, bunlara hayat hakkı tanımayacağız” filan. Hatırlayın. Şimdi bizden de aynı şeyi bekliyorlar.

Tabi biz o çukura düşmeyiz, o onlara kalsın ama ne yazık ki o televizyon kanalının malum geçmişteki patronu belli, şu anda da malum. Onun için de bizim bunlara karşı boşluklar ne ise o boşlukları yine doldurmaya çalışacağız. Ama mücadelemiz devam edecek. Biz işimize bakacağız. Onlar iftira atmaya devam etsinler ve bizim karşımızda Allah’ın izniyle tutunamayacaklar. Çünkü biz hak yoldayız, doğru yoldayız, hizmet yolundayız, buna devam edeceğiz.”

ETİKETLER : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Babaocağı Rize’nin Güneysu Gürgeb HES DİRENİŞİ
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur