Rize şehidini uğurladı...

Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan Rizeli Er Uğur Korkmaz memleketi Rize’de 10 binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.
Bu haber 2016-12-20 12:30:10 eklenmiş ve 769 kez görüntülenmiştir.

Korkmaz’ın cenazesi son kez evine getirildi 

Dün memleketi Rize`ye getirilerek Devlet Hastanesi Morgu`na konan er Uğur Korkmaz’ın cenazesi son yolculuğu öncesi son kez evine getirilerek helallik alındı. 

Kayseri’deki patlamada ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit düşen Rizeli er Uğur Korkmaz’ın cenazesi dün hava yolu ile getirildiği Trabzon’dan kara yolu ile memleketi Rize’ye getirildi. Rize Devlet Hastanesi morguna konulan cenaze bugün sabah saatlerinde hastane morgundan alınarak Tophane mahallesindeki evine getirildi. Burada tekbir ve dualarla karşılanan şehit cenazesine annesi Seher ve babası Yılmaz Korkmaz sarılarak gözyaşı döktü. Anne şehit oğlunun fotoğrafını defalarca sarılıp koklarken, herkes gözyaşı döktü. Şehit Uğur Korkmaz`ın cenazesi daha sonra cenaze namazının kılınacağı Rize Sahil Camisi`ne getirildi.

10 binler uğurladı

Rizeli şehit Er Uğur Korkmaz için bugün memleketi Rize`de Sahil Camisi’nde resmi tören düzenlenerek ardından cenaze namazı kılındı. Başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Vali erdoğan Bektaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Belediye Reşat Kasap, AK Parti Rize ve Trabzon milletvekilleri ile 10 binlerce Rizeli katıldı. 

Cami çevresi cenazeye katılan kalabalık için yeterli olmayınca binlerce kişi caminin çevresindeki sokak ve caddelerde toplanarak namazlarını kıldı. Karadeniz Sahil Yolu Menderes Bulvarı tören ve cenaze namazı boyunca trafiğe kapandı. Cenaze Namazını Rize Müftüsü İsmail Yalçın kıldırırken, namaz sonrası şehit Uğur Korkmaz askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. On birlerce Rizeli tekbirler getirerek cenaze aracının ardından yürürken, Uğur Korkmaz`ın cenazesi Tophane mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi. 

 

Rizehaber

http://www.rizehaber.org/Haber/Rize-sehidini-ugurladi-7634.html

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur