T.C. Tiflis Büyükelçiliğinden ÖNEMLİ DUYURU…

T.C. Tiflis Büyükelçiliğinden ; Saygıdeğer vatandaşlarımız, Gürcistan’da da görülen koronavirüs vakaları dolayısıyla Gürcistan tarafından alınan tedbirlere ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur:
Bu haber 2020-03-14 02:20:50 eklenmiş ve 1670 kez görüntülenmiştir.

T.C. Tiflis Büyükelçiliğinden ; Saygıdeğer vatandaşlarımız, Gürcistan’da da görülen koronavirüs vakaları dolayısıyla Gürcistan tarafından alınan tedbirlere ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur:

 

· Sınır kapılarında, son 14 gün içerisinde riskli ülkelerde bulunduğu tespit edilen araçlar ve kişilerin ülkeye girişine izin verilmemektedir. Riskli ülkeler kategorisine Çin, İran, İtalya veya Güney Kore’den sonra son olarak Almanya, Fransa, Avusturya ve İspanya da eklenmiştir. Bu sürenin doldurulmuş olması da kesin olarak Gürcistan’a girilebileceği anlamına gelmemekte, kapılarda yapılan tıbbi kontrollerde ateş vb. tespit edilmesi gibi durumlarda bekleme süresi 1 aya kadar çıkabilmektedir.

 

· Türk TIR şoförlerinden de pasaport talep edilmeye başlanmıştır (Pasaport talep edilmesi uygulaması sadece TIR şoförlerine yönelik olup, diğer vatandaşlarımız kimlik kartlarıyla seyahat edebilmektedirler).

 

· Yüksek riskli bölgelerden gelen Gürcistan vatandaşları ve yabancı uyrukluların sınır kapılarında yoğun muayeneden geçirileceği ve 14 gün karantinaya alınacağı veya yabancı uyrukluların COVID-19 PCR sertifikası göstererek sınırdan geçebileceği, COVID-19 PCR sertifikalarının çıkış ülkesindeki ilgili laboratuvarlar tarafından düzenlenmiş olması gerektiği açıklanmıştır.

 

· 14 Mart'tan itibaren geçerli olacak şekilde Gürcistan-Azerbaycan ve Gürcistan-Ermenistan arasında giriş-çıkışların 10 gün süreyle durdurulduğu, ayrıca karşılıklı olarak vatandaşların geri dönüşlerinin kolaylaştırılacağı, bununla birlikte kargo taşımacılığı için herhangi bir kısıtlama uygulanmayacağı duyurulmuştur.

 

· Koronavirüsle mücadele kapsamındaki tedbirler çerçevesinde açıklanan tavsiye kararı uyarınca, kamu kurumlarında uzaktan hizmet uygulamasına geçilmeye başlanmıştır.

 

· Koronavirüs salgınının Gürcistan’daki durumu ve Gürcü hükümeti tarafından alınan tedbirler hakkında “https://stopcov.ge” internet sitesinden bilgi temin edilmesi mümkündür.

 

· Gürcistan Sağlık Bakanlığının acil durum hattına “1505”, Hastalık Kontrol Merkezi acil durum hattına ise “116 001” numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

 

T.C. Tiflis Büyükelçiliği ve T.C. Batum Başkonsolosluğuna mesai saatleri ile mesai dışı saatler ve acil durumlarda ulaşılabilecek telefon numaraları aşağıda sunulmuştur.

 

T.C. Tiflis Büyükelçiliği:

+995 32 225 70 72 -73-74-75-76

+995 32 225 20 78 (Konsolosluk)

+995 577 500 058 (Mesai saatleri dışında ve acil durumlarda)

T.C. Batum Başkonsolosluğu:

+995 (422) 25 58 00 (Gürcü hattı)

+90 (466) 213 15 00 (Artvin hattı)

+90 (312) 218 60 43 (Ankara hattı)

+995 558 11 87 70 (Mesai saatleri dışında ve acil durumlarda)

Saygıyla duyurulur.

ETİKETLER : T.C. Tiflis Büyükelçiliği
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Asayiş haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur