Emniyet ekiplerince sağlık kontrol taraması uygulanmaya başlandı.

Rize Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda koronavirüs (Covid-19) bulaşmasını en aza indirmek için çok sıkı ve radikal tedbirler alınmaktadır.
Bu haber 2020-03-23 16:46:18 eklenmiş ve 2185 kez görüntülenmiştir.

Rize’de Koranavirüs önlemleri

Rize Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda koronavirüs (Covid-19) bulaşmasını en aza indirmek için çok sıkı ve radikal tedbirler alınmaktadır.

İl Umumi Hıfzıssıha Kurulunca hastalığın yayılmasını, bulaşmasını önlemek ve en aza indirmek amacıyla ildeki kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütlerinin desteği ile alınan birçok karar uygulanmaya başlanmıştır.

Bu kararlar kapsamında23 Mart 2020 tarihinden itibaren, 

Rize ilindeki emniyet giriş noktalarında ( Merkez Alipaşa, Kalkandere-İkizdere yol güzergahı(Şantiye), İkizdere ve Fındıklı İlçelerinde) sağlık ve emniyet ekiplerince sağlık kontrol taraması uygulanmaya başlandı.

Son zamanlarda bölgemize çay tarımı için özellikle İstanbul ili başta olmak üzere gelmeye başlayan vatandaşlarımız sağlık taramasından geçirilecektir. Termal kamera ile ateş ölçümü yapılan vatandaşların riskli olanları gözlem altında alınacak olup, semptomsuz diğer tüm vatandaşlarımız ise 14 gün boyunca evlerinde gözlem altında tutulacak ve ziyaretçi kabul etmemeleri ve dışarıya çıkmamaları konusunda bilgilendirilecektir.

Bu kararın uygulaması konusunda

Rize Valiliğince ilgili kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri görevlendirilmiştir. Ayrıca bu durumdaki vatandaşlarımızın adres bilgileri başta sağlık olmak üzere tüm ilgili kurumlara iletilecektir. Bilgiler ayrıca köy ve mahalle muhtarları ile de paylaşılacaktır. Muhtarlar ise köylerine gelen ve sağlık taraması yapılamayan kişileri ilgili mercilere ve Kaymakamlıklara bildirecektir. Uygulama bu konumdaki kıymetli vatandaşlarımızın hem kendi hem de sevdiklerinin, akraba/eş, dost komşularının sağlıkları için son derece önemlidir.

Bu ailelerimizin 14 gün süre zarfında gübre v.b. diğer ihtiyaçları zaruri oldukça muhtarlar koordinasyonunda kaymakamlıklar ve ilgililerce koordine edilecek ve karşılanacaktır.

Ayrıca ilimiz genelinde toplu taşıma yapan araçların (taksi, dolmuş, servis vb.) servise çıkmadan önce ve servis sonrasında, araçların içerisinde vatandaşın dokunabileceği tüm yüzeylerin sulandırılmış çamaşır suyu (en az 1/100 oranında) ile silinmesine, araçların yolcu almadan önce havalandırılmasına ve yolcu kapasitesini aşarak ayakta yolcu taşınmamasına, bu kararın uygulanmasının takibinin Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Belediye Trafik Zabıta ekiplerince sürekli takip edilmesine, uymayanlar hakkında yazılan mevzuat hükümlerince işlem tesis edilmesine karar verilmiş ve uygulamaya geçilmiştir.

Tüm market, bakkal vb. her türlü ticari satış yerlerinin girişlerinde ve kasalarda el dezenfektanı bulundurulması, kasiyerlerin tercihen eldiven kullanmaması, ellerini 10 dakikada bir dezenfekte etmesi, alerjisi olanların eldiven kullanması gerekiyorsa eldiven üzerinden 5-10 dakikada bir el dezenfektanı ile dezenfeksiyon işlemlerinin yapılması veya sık değiştirilmesi, kasiyerin maske takması, ayrıca kasiyerin yanındaki ürün bandı ve çevresi en az 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu ile günde 4-5 kez silinmesi karar verilmiş ve tüm işletmelerden bu karar doğrultusunda davranması istenilmiştir.

Uygulamaya konulan bu hususlarla ilgili tüm vatandaşlarımızdan maksimum katılım ve anlayış beklenmektedir.

ETİKETLER : a s e d c v g t y h b n m k ı o l ş p ü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur