Demokrat Parti küçük esnaf için yeni bir kampanya başlattı...


Bu haber 2020-04-08 23:39:14 eklenmiş ve 2410 kez görüntülenmiştir.

 Rize başta olmak üzere bir çok Belediye ve Özel idare gibi kurumlarda kiracı olan küçük esnafın kira, su, vergi vs gibi giderleri konusunda hiçbir açıklama yapılmaması,küçük esnafın tepkilerine neden olurken DP tarafından küçük esnaf ile ilgili bir kampanya başlatıldı.

Demokrat Parti  (DP) Rize İl başkanı Hamit ÇELİK, Zincir market ve markalara yem edilen küçük esnaf için de önlem alma vakti diyerek, Parti genel merkezinin başlattığı bir kampanyayı kamuoyuna açıkladı.

“ Küçük Esnafa Destek Ol Türkiye”

Başkan Çelik, Demokrat Parti tarafından küçük esnaf için yeni bir kampanya başlattıklarını söyleyerek “Partililerimizden başlayarak temennimiz, bu zor şartlarda mahallemizdeki esnafımıza, bakkala, manava, kasaba, nalbura sahip çıkılması” dedi.

Parti genel merkezi tarafından başlatılan Kampanya hakkında bilgi veren Demokrat Parti (DP)  Rize İl başkanı Hamit Çelik’in açıklaması şöyle:

“Küçük esnaf için de önlem alma vakti”

“Ülkemizi ve dünyayı derinden etkileyen, hayat şartlarımızı değiştirdiği gibi muhakkak surette ekonomik şartlarımızı da etkileyecek büyük bir buhranın içerisindeyiz.

Küresek salgın, dünyanın her köşesinde her gün yüzlerce insanın ölümüne sebep olurken, kısa ve uzun vadede de siyasal kuramları, kavramları ve iddiaları alt üst edecek gibi görünüyor.

Yaşanmakta olan ve yaşanması muhtemel daha büyük ölçekli bu alt üst oluşlar için bir taraftan devletler, bir taraftan da sektörler ve sivil toplum, bugünden bir önlem alma gayreti içerisinde.

Dünyanın en büyük üretici ekonomilerinin bile yakın gelecek için ekonomik tahminleri ne yazık ki hiç iç açıcı değil.

Mal ve hizmet üretiminde lider ülkelerin sahip olduğu kaygı dahi, özellikle son 20 yılda küresel kapital sistemde, tarım sektörü başta olmak üzere üretici unsur olmaktan çıkarılıp, tüketici unsur haline getirilen ülkemiz için, riskin nasıl daha ciddi bir mahiyete sahip olduğunu göstermektedir.

Ülkemiz için zaten yaşanmakta olan ekonomik kriz, bir de salgına bağlı önlemler vesilesiyle daha da derinleşecek gibi görünüyor.

Bu vesileyle Demokrat Parti olarak, ülkemizde COVID-19 vakasının tespit edildiği ilk günden bu yana, özellikle tarım ve muhtelif üretim sektörlerinde alınması gereken önlemleri sıralamış, ilgililerin dikkatine sunmuştuk.

“Küçük esnaf zincir market ve markalara yem edildi”

Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus daha var; o da gelirleri küçülen, derdi sıkıntısı büyüyen ve zaten uzun yıllardır küresel, zincir market ve markalara yem edilen küçük esnaf!

Bugün onlar için de, stok imkanı olmayan, elde avuçta bulunanı mahallelisi mağdur olmasın diye seferber eden, enflasyona komşusunu, mahalle eşrafını ezdirmeyen, yoklukta “hallederiz” diyebilen küçük esnaf için de önlem alma vakti.

“Küçük Esnafa Destek Ol Türkiye”

Demokrat Parti olarak bugün hep beraber  “Küçük Esnafa Destek Ol” diyoruz.

Partililerimizden başlayarak temennimiz, bu zor şartlarda mahallemizdeki esnafımıza, bakkala, manava, kasaba, nalbura sahip çıkılması. Bir çağrıda bulunuyor ve Demokrat Parti olarak bir kampanya başlatıyoruz” dedi.

Belediye özel idare kira almasın

Başkan Hamit Çelik, “özellikle ilimizde çok zor durumda olan esnaf vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın tek geçim yeri kiracısı olduğu küçük iş yerleridir. Maalesef Rize Belediyesi ve özel idare kiracıları ile ilgili hiçbir açıklama yapmamıştır. Başta Belediye olmak üzere Özel idare kiracılarından başta kira olmak üzere, reklam. Çöp ve su parası 3 ay boyunca almayacağını açıklamalıdır. Zaten mağdur olan küçük esnaf kardeşlerimizi ikinci bir mağduriyet yaşatmak doğru değildir” çağrısında bulundu.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur