Rize'de Ramazan ayı pide Fiyatları belli oldu…


Bu haber 2020-04-21 18:31:30 eklenmiş ve 2454 kez görüntülenmiştir.

Rize`de pidenin gram fiyatı geçen yıla göre yüzde 15 civarında artış oldu. Geçen sene pidenin bir gramı 0.85 kuruşa satılırken bu yıl pidenin gramı 10 kuruşa satılacak. 

Ülkemizin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirten Rize Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Refik Kumbasar, bu yıl alışıla gelmiş bir ramazan ayından farklı olacağını vurgulayarak, “Mart ayının başından bu yana covid19 virüsü ile mücadele ediliyor. Bu yüzden bütün her yerde önlemler alındı ve her şeyde farklılıklar gelişti. Bizde fırıncı esnafı olarak zor şartlarda mücadele ediyoruz. Bu yıl pide fiyatını da bunları değerlendirerek aldık. Mevcut kapasiteye göre belirlediğimiz fiyat fırın esnafımız için yeterli değil. Ama biz fırıncı esnafı olarak ta üzerimize düşeni yaptık. Para kazanmak için değil hizmet yapmak için pide üreteceğiz” dedi. 

Maalesef küresel etkisini gösteren covid19 adlı virüsün fırıncı esnafını da ciddi bir şekilde etkilediğine değinen Kumbasar, “Vatandaşımız evde kaldığı için evde ekmek yapmayı tercih ediyor. Bu durumdan dolayı biz fırın esnafımız aynı giderleri olmasına rağmen yüzde 50 iş kaybına uğratmıştır. Bu yıl pide fiyatını 400 gram olarak belirleyerek hem üreticinin hem de tüketicinin menfaatini düşündük. Pide daha kaliteli olacak. Hemşerilerimizden ricamız fırın önlerinde sosyal mesafeyi korumaları. Biz fırınlarımızda da her türlü önlemleri aldık alıyoruz da. Sürekli denetlemelerde yapılıyor. Bu pandemiden kısa sürede kurtarmayı temenni ediyoruz” diye konuştu.  

Geçen yıl 350 gram gide 3 TL’ye satılmıştı.

ETİKETLER : #RamazanPideFiyatı #Rize
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur