Güneysu`da HES değil adeta Berlin Duvarı yapılıyor...


Bu haber 2020-04-22 18:27:53 eklenmiş ve 2477 kez görüntülenmiştir.

Rize`nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen Deresi üzerinde Yargı`ya taşınmasına rağmen çalışmalarına devam eden HES inşaatı, köyü adeta Kuzey ve Güney olarak ikiye böldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da Babaocağı olan Rize`nin Güneysu İlçesine bağlı Gürgen Köyünde Baro Enerji tarafından hukuksuz bir şekilde yapılmaya devam eden Alicik HES çalışmaları Koronavirüs salgını süresince de hız kesmiyor.

Gürgen köyünde, vatandaşlara "yol yapıyoruz" denilerek dere üzerinde başlatılan HES inşaatı çalışmalarının hukuksuz bir şekilde sürdüğünü ifade eden Gürgen köyü sakinleri 16 Ocak 2020 tarihinde HES inşaatının durdurulması için Rize Adliyesi`nde dava açmışlardı.

HES inşaatı mahkemeye taşındığı halde çalışmalarına ara vermeksizin devam eden Baro Enerji, dere içinde yaptığı metrelerce yükseklikteki duvar ile adete köyü ikiye bölmüş durumda.

Bu ne duvarı?

Konuyla ilgili Handüzü Yaylası Kültür, Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği adına bir açıklama yapan Ceyhun Kalender, "Berlin duvarı gibi, resmen köyü kuzey ve güney diye ikiye ayırdılar. Alicik Hes inşaatının bu şekilde hukuksuz devam etmesi, bu işe onay verenlerin, göz yunanların vicdanını hiç mi sızlat mıyor? Konu yargıda, bilir kişi heyetinin belirlenmesinin ve keşif tarihinin bilinmeyen bir tarihe ertelenmesi daha büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Ancak şirket bu süreci avantaja dönüştürerek, çalışmalarına hız vermiştir. Bizim isteğimiz hukukun bir an önce tecelli etmesidir. Yoksa geri dönüşü imkansız zararlar ortaya çıkacağı muhakkaktır." dedi.

Kalender, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit`İn, "Geciken adalet, adalet değildir" sözünü hatırlatarak bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

ETİKETLER : #GÜNEYSUHES
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur