Vali Çeber ''Seyahat yasağı başladıktan sonra ilimizde vakalar azaldı. Son on gündür vaka sayıları 1-2 arasında değişiyor''.


Bu haber 2020-04-22 19:27:05 eklenmiş ve 2242 kez görüntülenmiştir.

Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de önümüzdeki günlerde başlayacak olan çay hasadı için Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı öncesinde Vali Çeber, yaptığı açıklamada Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerine yaş çay müstahsillerinin giriş çıkışı için alınan ortak kararın halk sağlığı açısından önemine değinerek, ”İlimizde ikinci dalga Koronavirüs salgının yaşanmaması adına bölgede aldığımız en zor karar yaş çay hasadı için aldığımız karardır. Önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlık konusunda herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve koronavirüse yayılımını engellemektir. Vaka sayılarındaki artışın, il dışından gelenlerin olmasından kaynaklı bu kararı ne yazık ki almak durumunda kaldık.”

Rize'ye gelen ilk Kovid-19 vakasının İstanbul'dan geldiğini aktaran Vali Çeber, "Bugün itibariyle vakaların yüzde 80'inin dışarıdan geldiğini ve bölgedeki insanlara bulaştırdığını görüyoruz. İlk olaydan bu güne 40 günlük süreç içerisinde dışarıdan gelen vatandaşlarımız odaklı bir süreç yaşadık. İlk iller açıklandığında Rize nüfusa göre en yoğun dördüncü ildi. Bugün itibariyle o yerde değiliz. Geçen hafta itibariyle 20-30 sıralamadaki iller içindeyiz. Seyahat yasağı başladıktan sonra ilimizde vakalar azaldı. Son on gündür vaka sayıları 1-2 arasında değişiyor.” dedi

Ekonomi için önemli olan yaş çay hasadı için alınan kararların önemine değinen Vali Çeber, "Salgınla temel mücadele insanların bulunduğu yerde kalması gerektiği için mayıs ayı hasadı için izin verilemiyor. Kararımız Ankara'da bakanlıklarımız ile yazılmış ortak bir karardır.

Rize'ye vatandaşlarımızın gelemediği için ne kadar üzgün olduklarını biliyoruz ama temel önceliğimiz sağlık. Temel önceliğimiz bir hemşehrimizin bile hastalanmaması. Bunun tek bir yolu var o da bulunulan yerde kalmak." 

Yaş çay toplama döneminde fedakarlık dönemi olduğuna vurgu yapan Çeber, "Biz bu işin altından kalkarız. Hemşehrilerimiz köylerinde çaylarını toplatabilecek işçileri organize edebilirler. Muhtarlar, ziraat odaları, ÇAYKUR hazırlıkları yapar, yerel hemşehrilerimiz, 'Bugün o gündür.' der bu işin altından hep birlikte kalkarız. Bazı arkadaşlar 'Madem öyle Vali çıksın, çayı toplasın.' diyor. Toplarım, yapabildiğimi kadar toplarım. Becerebildiğim kadar toplarım. Gün bugündür. Birbirimize yardımcı olacağız." ifadelerini kullandı.

 Ak Parti Milletvekili Muhammet Avcı, çok zor bir kararı aldıklarını, bunun insan sağlığı açısından önemli bir karar olduğunu, bu kararın birçok kesimin ortak kararı olduğunu söyledi.

 

Çaykur Genel Müdür V. Yusuf Ziya Alim ise 2020 yılı çay sezonu için gerekli hazırlıkların yapıldığını, çay sezonunda 47 fabrika ile hizmet verileceğini ve çay üreticilerinin mağdur edilmeyeceğini ifade etti.

ETİKETLER : #RizeValisiÇeber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur