Kaçar: Yaş çay taban fiyatı en az 7 TL olmalıdır...


Bu haber 2020-05-02 14:23:42 eklenmiş ve 1268 kez görüntülenmiştir.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar, yaş çay taban fiyatının en az 7 TL olması gerektiğini söyledi ve çözüm önerdi.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar, Flash53 Youtube Kanalından yayınlanan ve Gazeteci Turgay Ayhan'ın sunduğu "Evde Gündem" programına video konferans yöntemiyle bağlanarak canlı yayın konuğu oldu.

Geçen yıl 13 kuruşluk destekleme ile birlikte yaş çay taban fiyatının toplamda 3 lira 03 kuruş olarak belirlendiğini hatırlatan Kaçar, bu yıl olması gereken taban fiyat ile ilgili düşüncesini paylaşarak, "Şimdi bu rakamı söylediğimde hop oturup hop kalkacak olanlar olacaktır. Ancak biz şu an çay taban fiyatının 7 TL olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Programda gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Kaçar, yaş çay taban fiyatının neden 7 TL olması gerektiğiyle ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü; "Biz 1996 yılında göreve geldiğimizde çaya yüzde 130 zam veren bir siyasi görüşün temsilcileriyiz. 7 TL olmasını boş bir hayal olarak söylemiyorum. Geçmişte yaptığımız bir işin bugün de tekrar yapılması gerektiğine inanarak söylüyorum. Çayımız, dünya üzerindeki en kaliteli çaydır. Bizler üretip, ürettiğimizi de sattıktan sonra, bu fiyatlar hayal değildir."

"Daha fazla üretime yönelik gayret gösterilmeli"

Çay budama uygulamasının ilk hayata geçtiği dönemlerde Necmettin Erbakan'ın iktidarda olduğu günlerden örnek veren Başkan Kaçar, "Merhum Hocamız o dönem çaydan sorumlu devlet bakanı Musa Demirci'yi çağırarak budama mevzusunu soruyor. Demirci de, çay fazlasının olduğunu ve rekoltenin azaltılmasına yönelik bir çalışma olduğunu söyleyince, Erbakan da, böyle bir şeyin olamayacağını, Allah'ın nimetine kota konulmaya, azaltmaya çalışılamayacağını söyleyerek mümkün olduğunca daha fazla üretime yönelik gayret gösterilmesi talimatını veriyor. Bakan Demirci'nin çay fazlasını satamadıklarını dile getirmesi üzerine Erbakan Hocamız Afrika ülkelerinden örnek vererek, 'Onlar orada aç, sefil vaziyette. Üretim fazlamız varsa onların üzerine Türk bayrağı bastıralım, hibe olarak yardım amacıyla gönderelim." şeklinde konuştuğunu hatırlattı.

"Çayımızı en yüksek fiyatlardan dünyaya pazarlayabiliriz"

Başkan Kaçar, Erbakan Hoca'nın hassasiyetiyle bugün davranılması gerektiğine vurgu yaparak, "Eğer bizler de bugün daha fazla çay üretip çay fazlamızı bayrağımızı koyarak yardıma muhtaç ülkelere gönderirsek bugün belki durumları müsait değildir. Ama o damak tadını aldıktan sonra, eğer bir çay ithal etme durumları söz konusu olduğunda tercih öncelikleri bizden yana olacaktır. Bu da yeni pazarların oluşması anlamına gelir. Bizim çayımız dünyanın en kaliteli çayıdır ve en yüksek fiyatlardan dünya pazarlarında pazarlanması mümkündür. Böyle yapıldığı takdirde bu, üreticimize de olumlu yansıyacaktır. Bu yüzden 7 TL fiyat düşünüyoruz ve böyle bir siyasi irade ortaya konulursa, çok rahatlıkla bu fiyatların mümkün olduğunu hatırlatmak istiyorum." şeklinde konuştu.

ETİKETLER : #YAŞÇAYTABANFİYAT2020 @FAZİLETPARTİSİRİZE
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur