Yeniden Kuvayi Milliye Ruhuna Sarılmalıyız!

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı, İstanbul Beşiktaş`ta yapılan ve çoğu polis 44 kişinin şehit olduğu 50 kişinin de yaralandığı hain terör saldırısı sonrası Rize Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere Rize`deki güvenlik birimlerini ziyaret ederek, teröre karşı birlik-bütünlük mesajı verdi.
Bu haber 2016-12-26 21:26:56 eklenmiş ve 776 kez görüntülenmiştir.

 Önlenemeyen Terör!

            Yaklaşık 1,5 yıldır ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan terör saldırılarında 393 güvenlik görevlisi, asker ve yurttaşın şehit olduğunu kaydeden CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, yurttaşların can ve mal güvenliğinden sorumlu hükümetin ise bugüne kadar herhangi bir sorumluluk üstlenmemesinin dikkat çekici olduğuna işaret etti.

            İktidar Sorumluluk Almıyor

            Hükümet ve Devlet görevlilerinin bugüne kadar terörle ilgili çelişkili ve devlet adamlığı ile sorumluluğuna yakışmayan açıklamalar yaptığını, terör eylemlerinin kentlere yayılarak, halka korku salındığına dikkat çeken Rakıcı, "Maalesef iktidar terör saldırılarını önlemede yetersiz kalıyor. Başbakan ve Bakanların açıklamaları ortada. Üzerine sorumluluk alan yok ama büyük bir aymazlıkla sanki terörden başkaları sorumlu gibi suçlayıp hedef gösteriyorlar. Hele de bu hain ve lanet saldırılardan sonra CHP ve diğer siyasi partilere karşı yapılan saldırılar kabul edilemez. Kimse, ülkede yaratılmak istenen kargaşa ve karışıklığın hesabını veremez" diye konuştu.

            Yeniden Kuvayi Milliye Ruhu

            Geçen hafta sonu, 17 Aralık günü Kayseri`deki hain saldırıda kaldırıldığı hastanede şehit olan 20 yaşındaki Rizeli Er Uğur Korkmaz ile birlikte 13 vatan evladının daha şehit olduğunu ve onlarcasının da yaralı olduğuna işaret eden Rakıcı, "Asker, polis, vatandaş, hepsi bizim insanımız, çocuklarımız, evladımız, kardeşimizdir. Bu ülke insanları, halkı arasında ayrımcılık yapan her kimse kahpe ve kalleştir. Terör ve şiddet yoluyla bizleri teslim almak isteyenlere inat birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Ülkemiz 14 yıldır AKP iktidarının kötü ve ayrıştırıcı yönetimiyle bu kaos ortamına itilmiş ve sokulmuştur. Bu sıkıntılı durumdan kurtulmanın tek yolu Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Mücadelemizde olduğu gibi yeniden Kuvayi Milliye ruhuna sarılmaktır" dedi.

            İl Yönetimi Toplandı

            Beşiktaş saldırısının ardından `terör` gündemiyle İl Başkanı Mesut Rakıcı başkalığında toplanan CHP Rize İl Yönetim Kurulu,ülkenin içerisine bulunduğu sıkıntılı ekonomik durum ve hain terör saldırıları, siyasi gelişmeler ile Rize`deki sorunlar üzerinde değerlendirmeler yaprak, raporlaştırma çalışmaları başlattı. Toplantıya CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu ile İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Türüt de katıldı.

            Emniyete Ziyaret

            Toplantı öncesinde CHP Rize İl Yönetim Kurulu, Başkan Rakıcı ile birlikte Merkez İlçe Başkanı Sedat Toprak, Gençlik Kolları Üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Fazilet Türüt ve yönetimiyle birlikte Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy`u ziyaret etti. CHP heyeti, Cumhuriyet Polis Merkezi ile bağlı birim ve şubeleri ile Çevik Kuvvet ile birlikte diğer birimleri de ziyaret ederek, teröre karşı bütünlük dilekleriyle, taziyede bulundu.

            Başsağlığı Mesajı

            CHP Rize İl Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, "Beşiktaş ve Kayseri`de meydana gelen hain terör saldırılarını lanetliyoruz. Şehit düşen vatan evlatlarımızı asla unutmayacağız. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bütün şehitlerimize Allah rahmet etsin. Ulusumuzun başı sağ olsun" denildi.

            İlçelerden de Birlik Mesajı

            Öte yandan terör saldırıları nedeniyle CHP Ardeşen İl Binasına asılı olan Türk Bayrağının yanına bir de siyah bayrak asıldı.

            Terör saldırıları nedeniyle Fındıklı, Ardeşen ve Hemşin CHP İlçe örgütleri de İlçe Başkanları Kadirhan Kadıoğlu, Erdoğan Nebioğlu ve Başar Cumbur, ilçelerdeki Emniyet Müdürlükleri ile Polis Merkezlerini ziyaret ederek taziyede bulundu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

http://www.rizehaber.org/Haber/Yeniden-Kuvayi-Milliye-Ruhuna-Sarilmaliyiz-7637.html

ETİKETLER : CHP Rize
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur