Yaş çay fiyatı açıklandı.


Bu haber 2020-05-11 21:26:36 eklenmiş ve 796 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaş çay kilo fiyatını açıkladı. Erdoğan, 13 kuruş destekleme bedeli ile birlikte yaş çay fiyatının 3 lira 40 kuruş olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanlığının açıkladığı fiyat hayal kırıklılığı yarattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 200 bin üreticinin merakla beklediği yaş çay kilo fiyatını da açıkladı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada yaş çay taban fiyatının 3 lira 27 kuruş, 13 kuruş destekleme bedeli ile 2020 yılı toplam yaş çay kilo fiyatının 3 lira 40 kuruş olduğunu söyledi.

2019 yılı yaş çay taban fiyatı 2,90 TL idi. 13 kuruş destekleme bedeli ile birlikte 2019 yılı toplam yaş çay kilo fiyatı 3 lira 3 kuruştu.

Öte yandan olay53 haber portalımızda 6 Mayıs'ta yer verdiğimiz haberde yaş çay taban fiyatının 3,27 TL, 13 kuruş destekleme ile birlikte kilo fiyatının 3,40 TL olacağını ifade edilmişti.

ÇAY MÜSTAHSİLİNE İZİN ÇIKTI

Çay Müstahsilinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

 Erdoğan, memleketleri dışında bulunan çay üreticilerine müjdeli haberi vererek özel izinle memleketlerine dönebileceklerini kaydetti.

Erdoğan, açıklamasında, "İçişleri Bakanlığımız başka illerde oturupta çay hasadı amacıyla bahçelerine gidecek müstahsiller için e-devlet sisteminde özel bir izin talep bölümü açacaktır. 19 Mayıs gecesi sokağa çıkmak kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte bu vatandaşlarımız aldıkları bu izinlerle yola çıkabileceklerdir. Gereken tüm tedbirleri alarak bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini temin edeceğiz. Hasatla birlikte yaş çay alımları başlayacaktır. Çay üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

ETİKETLER : #2020YılıYaşÇayFiyatıAçıklandı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur