Yaş Çaya Verilen Zam Son 20 Yılın En Düşük Zammı Olmuştur


Bu haber 2020-05-13 05:32:18 eklenmiş ve 934 kez görüntülenmiştir.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, açıklanan yaş çay zammının son 20 yılın en düşük fiyatı olduğunu söyledi.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yaş çay fiyatının özel sektör temsilcileri haricinde kimseyi memnun etmediğini kaydederek, verilen zammın son 20 yılın en düşük zammı olduğunu kaydetti.

Mavi, AK Parti’nin iktidarı boyunca yaş çaya en düşük fiyatını verdiğini belirterek, “Bizi en iyi anlayacağını düşündüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımız yaş çaya son 20 yılın en düşük fiyatını vermiştir. Kovid-19 salgını ve ÇAYKUR’un içinde bulunduğu durum nedeniyle bu yıl zam yapılmayacağını açıklayıp bu yıl ‘feda yılı’ olacak ve tüm üreticilerimizden ‘bir yıl feda bekliyoruz’ deseydiler biz buna gönülden razı olurduk. Ancak sayın cumhurbaşkanımıza bu bilgileri kim veriyorsa Cumhurbaşkanımızı yanıltmışlardır. Türkiye bugüne kadar çok büyük krizler atlatmasına rağmen yaş çaya bugünkü kadar düşük zam verilmemişti. Burada verilen fiyat sadece özel sektörü memnun etmiştir. Bunun dışında verilen fiyat hiç kimseyi memnun etmemiştir.” Dedi.

Mavi, İstanbul’dan gelecek çay üreticileri için de çok geç kalındığını ifade ederek, 19 Mayıs’tan sonra kontrolsüz olarak gelecek on binlerce çay üreticisinin trafik ve sağlık sıkıntılarını da beraberinde getireceğini kaydederek daha önce bu konuda yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. Mavi, 1 ay önce peyderpey çay üreticilerinin memleketlerine dönüşlerine izin verilmesi yönünde yaptıkları uyarıların dikkate alınması halinde bugün tüm üreticilerin memleketlerinde olacaklarını ve hiçbir sağlık sorunu ile kesmekeş yaşanmayacağını savunarak, “İstanbul’dan gelecek üreticilerimizin 19 Mayıs’tan sonra kontrolsüz bir şekilde gelecek olması nedeniyle tam bir kesmekeş yaşanacak ve gerek trafik yoğunluğu gerekse sağlık kontrolleri zor olacaktır. İnşallah bir anda oluşacak bu yoğunluk nedeniyle aksi bir durumla karşı karşıya kalmayız” diye konuştu.

KAYNAK : Rizehaber.org

ETİKETLER : #MustafaMevi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur