RİZE’DE 9 KÖYE HİTAP EDECEK 8,5 MİLYON TL’LİK SU PROJESİ...


Bu haber 2020-05-17 22:58:46 eklenmiş ve 1265 kez görüntülenmiştir.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Meclis ve İl Özel İdaresi olarak grup içme suyu projelerine daha çok ağırlık verdiklerini bu kapsamda 9 köye hitap eden 8,5 Milyonluk Yukarı Islahiye içme suyu projesindeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, yapımına devam edilen Yukarı Islahiye Grup İçme Suyu projesiyle ilgili Ketenli köyünden geçen şebeke hattında incelemelerde bulundu.

 

Başkan Türüt’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar, Merkez İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Fatih Topçu ve Bayram Ali Çapoğlu ile muhtar eşlik etti.

 

Projeyle ilgili İl Özel idaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Erhan Terzi’den bilgi alan Başkan Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Meclisimiz ve İl Özel İdaresi olarak içme suyu projelerinde artık küçük ölçekli projeler yerine geniş kapsamlı, tek çalışmayla daha fazla köye hitap edecek ve kalıcı projelere ağırlık vermeyi planlıyoruz. Ayrıca bütün projelerimize otomatik klorlama ve paket arıtma sistemini entegre ederek vatandaşlarımıza verdiğimiz içme suyu kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamdaki projelerimizden biri de 2021 yılının ortalarında tamamlanması planlanan ve yaklaşık maliyeti 8,5 Milyon TL olan Yukarı Islahiye Grup içme suyu projemizdir. Toplam şebeke hattı 95 kilometre olan, 9 köye hitap edecek ve yaklaşık 7 bin kişinin faydalanacağı şekilde planlanan proje sayesinde Merkeze bağlı Yenidoğan, Ketenli, Veliköy, Pınarbaşı, Boğazköy, Akpınar, Yenikale, Balıkçılar ve Söğütlü köylerimizin içme suyu ihtiyaçları karşılanmış olacak” dedi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Ramazan SANCAKTUTAN 2020-05-17 23:38:09
Yeni projelere karşı deyiliz bir yıl önce yapılan su projesinde yukarı İslahiye köyü öksüz Ömerli mahallesinde yapılan su projesinde bütün yollar kesildi biçildi devlet bir dünya masraf ettiği halde öksüz Ömerli mahallesinde 120 haneli mahallede su içemiyoruz suyun başinda olduğumuz halde yanlış projelendirme dolaysiyla deponun rakip yuksekliğini ayarlanmadiğindan dolayı depoya su çıkmıyor o nedenle bizler su içemiyoruz selamet GUNDOĞDU Veliköy su içiyor biz içemiyoruz İlgili birimlere duyrulur
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur