Ak Parti Rize'den Hasan Karal'a Fetöcü Suçlaması...


Bu haber 2020-05-19 01:07:55 eklenmiş ve 1459 kez görüntülenmiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize İl Başkan Yardımcısı Murat Saadettin Türüt, yakın zamanda Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ne geçen Hasan Karal’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara kendi sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

AK Parti’den seçilerek Milletvekili olan ve siyasi hayatına Deva Partisinde devam eden Hasan Karal’ın sosyal medya hesabından paylaşımlarına Ak Parti Rize il başkan yardımcısı Hasan Türüt’ten tepki geldi. Türüt bir zamanlar gönül birliği yaptığı dava arkadaşım dediği Eski milletvekili Hasan Karal’ı fetöcülükle suçladı.

Erdoğan’ın 2010 Yılı paylaşımını hatırlatan Karal “ Siyasetin tek limanı ahlaktır” şeklindeki paylaşımına gönderme yaparak “Siyasetin tek limanı ahlâktır sözü yıllar önce ilk söylendiğinde ne kadar heyecan uyandırmıştı değil mi? İnsanlığın ümidi olabilecek model bir yönetim anlayışının klişesiydi âdeta. Ya şimdi? Duvarlarda asılı sadece mahzun bir levha” ifadelerini kullanmıştı.

BU İDDİALAR NEDEN BUGÜN GÜNDEME TAŞINDI?

Ak Parti’nin milat olarak belirlediği 17 – 25 Aralık 2014 tarihinden 6 ay önce Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı görevine başlayan Murat Saadettin Türüt  o dönemden itibaren 24 Haziran 2018 tarihine kadar Ak Parti’den Rize Milletvekili olan Hasan Karal ile dava arkadaşlığı yapmasına rağmen aynı partide çalışmalarına rağman bu iddialarını neden o gün gündeme taşımayıp sessiz kaldığını kamuoyu merak ediyor.

AK Parti Rize İl Başkanı Murat Saadettin Türüt ise paylaşımlarından dolayı Karal’a tepki göstererek ‘Siyasetin ahlak limanı bütün fırtınalara rağmen dimdik ayaktadır’ dedi. Türüt kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Karal’ın pelsinvanya ziyaretine de dikkat çekerek “Millet edebinden konuşmuyor diye, sen vites yükselttin, Reis’e de atış yapmaya başladın öyle mi.

1- Bu ferasetli milletin, ta pensilvanya ya kadar gidip, terörist başı fetöyü ziyaret eden bir adamdan siyaset ahlakıyla ilgili bir şey dinlemek isteyeceğini hiç sanmıyorum. (Bu konuyu bilmeyen, merak edenler için de bir tweet at)

2- O siyasetin ahlak limanı var ya, bütün fırtınalara rağmen sapasağlam yerinde duruyor, hem de içinde armadası, donanması ile birlikte Reisinin emriyle yeni seferlere çıkıp İNŞAALLAH yeni zaferler kazanmak için, aşkla, şevkle emir bekliyor.

3- Senin de zamanında içine alındığın o limanda, sen her önüne çıkan gemiye, tekneye, kayığa çarptın. Reisim artık senin mavnanın halatlarını limandan kesti, sen becerip limanda da duramadın, e pusulanda bozuk, akıntıya kapılıp savrula savrula bermuda üçgenine kadar gittin.

Mavna şimdi limandan çok uzak , fazlaca derin sularda, boyundan büyük dalgaların içinde debelenirken su almış ve batmak üzere, durum budur.

Şimdi o yeni yerinden, sana yıllarca babalık yapmış, siyasette senin hiç hayal edemeyeceğin yerlere mâlesef gelmene vesile olmuş Reis'i , fütursuzca tahkir etmeye çalışıyorsun. Hem de içinde olduğun durumu bir türlü anlayamadan, yazık.

Cam köşklerde oturanlar başkalarının evine taş atmayacak, yoksa söylenecek o kadar çok şey var ki” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Rizehaber.org

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur