RİZE BELEDİYESİ KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’Nİ HİZMETE AÇTI

Rize Belediyesi tarafından, kadınların toplumsal hayatta daha aktif olmalarını ve mesleki beceri kazanmalarını hedefleyen “Kadın Kültür ve Sanat Merkezi” Tophane Mahellesi’nde hizmete açıldı.
Bu haber 2016-12-28 19:45:00 eklenmiş ve 1160 kez görüntülenmiştir.

Açılış törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Tophane Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Koçali, Şehit Uğur Korkmaz’ın babası Yılmaz Korkmaz ve vatandaşlar katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yapılan çalışmanın oldukça yerinde olduğunu belirterek, “Belediyecilik çok yönlü bir hizmettir. Sosyal hizmetlerin burada veriliyor olmasını görmek bizleri mutlu etti. İnsanlarımızın böylesine ferah ortamlara ihtiyacı vardır. Projeyi gerçekleştiren herkesi kutluyorum” dedi.

BAŞKAN KASAP, “ANNELER TOPLUMUMUZUN ŞEKİLLENMESİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR”

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap konuşmasında, “Toplumumuzun temel direkleri olan annelerimizin ve kadınlarımızın toplumsal sorumlulukları, dünyaya yeni nesiller getirmekle sınırlı değildir. Bireyin, kişilik ve geleceklerinin şekillendirilmesinde de en önemli görev yine annelere ve kadınlarımıza düşmektedir. Kadınlara hem dinimiz hem de medeniyetimiz büyük değer vermiştir. Biz de bu medeniyetin nesilleri olarak kadınların, toplumda hak ettikleri değeri bir an önce kazanmaları için uğraşmaktayız. Bu amaçlar doğrultusunda Kültür ve Sanat Merkezleri inşa etmekteyiz” dedi.

Başkan Kasap, “Kültür merkezi yapılarının amacı, toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlamak, eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler için kurulmuş olan bu yapıların aynı zamanda kültürel değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlendiği de görülmektedir. Yapımı tamamlanan Tophane Mahallesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin şu an ki fonksiyonu mefruşat kursu olarak başlayacak olup, ilerleyen dönemlerde kadınlarımızdan gelen talepler doğrultusunda farklı kurslar da yapılacaktır.” diye konuştu.

Başkan Kasap, “Kadınlarımızın biraz da olsa iş hayatında ve sosyal hayatta yer almalarında katkımızın olması bizleri mutlu edecektir. Çünkü bir toplumda kadının bilmesi ve öğrenmesi toplumun tüm katmanlarının yükselmesi ve gelişmesi anlamına gelir. Kadının aile içerisinde güçlü olması demek, sadece kadının değil, ailenin tüm bireyleri güçlü ve kişilikli olması demektir. Eğer kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur, kadın topluma yön verirse toplum daha müreffeh olur” dedi.

BAŞKAN KASAP, “KADINLARIMIZIN MESLEK ÖĞRENMESİNE ZEMİN HAZIRLIYORUZ”

Başkan Kasap, “Biz de belediye olarak bu konuda talepte bulunan muhtarlarımıza katkıda bulunuyoruz ve onları destekliyoruz. Kurslara devam eden kadınlar, el becerileriyle ve eğitimlerle meydana getirdikleri el emeklerini pazarlayarak aile bütçesine katkıda bulunabilecekler, hayat standartlarını yükseltebilecekler, hem de aktif olabilecekleri nitelikli ortamlarda el becerilerini geliştirebilecekler. Aile yapısını güçlendirmek adına gerçekleştirdiğiniz çalışmaları Rize Belediyesi olarak yakından takip ediyor, belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Sosyal bir projenin daha hayata geçmesine, Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde kadınlara meslek öğreterek iş sahibi olmalarına zemin hazırlıyoruz.” Dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap daha öncesinde Tophane mahallesine “Etüt Merkezi” açmış, birçok öğrenciye eğitim verilmişti.

 

http://www.rize.bel.tr/haber.php?id=7102

ETİKETLER : RİZE KADIN KÜLTÜR VE SANAT. Rize haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur