Alkan: 'Sahipsiz köy bulmuşlar değneksiz geziyorlar'


Bu haber 2020-06-03 13:56:03 eklenmiş ve 1589 kez görüntülenmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi Rize il başkanı İhsan Alkan , Çay TV’de katıldığı gündem programında yaş çay sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunurken çay taban fiyatının altında alım yapan özel sektörü eleştirdi.

 Alkan:’ Biz özel teşebbüslerin düşmanı değiliz fakat bazı arkadaşlarımız var burada şehri çay anlamında yönlendiriyorlar. ÇAYKUR kontenjana girdimi onlarda fiyatı aşağıya düşürüyor. Bu süreçte çay alacaklar mı? almayacaklar mı? Takip ediyorum. Sahipsiz köy bulmuşlar değneksiz geziyorlar. Bu Rize’nin bir sahibi var. Rizelinin sıkıntılarını buralarda söyleyecek birileri var. Kimseye minnet borcumuz yok. Bugün gezdim. Vatandaşımızın 6 ton çayı var 136 kilo çay veriyor. Diyor ki 40 günde çay bitmez.

 Bakın biz şunu söylemiştik sahil kesiminde çaya başladık mı? Bir hafta Kota uygulamadık mı? Ama bir hafta sonra orta kesimde kotayı bırak aşağıda kota uyguladık. Burada amacımız şuydu bölüm bölüm herkes çayını kesebilsin. Bunu yaparken de 70 ufak çayı olan 4 ton 5 ton 6 ton çayı olanlar bitirsin sonra büyük çaycılarımız girsin. Bunu 30 güne yayalım. ÇAYKUR 30 gün çay alacağım desin bu şekilde vatandaşımızı rahatlasın. Burada sıkıntıları çözecek olan vatandaş değil biz siyasileriz. Bu şehri yönetenler. Bölgedeki STK’lar .

 Ticaret odasının , Ziraat odalarının , çay borasının içinde bulunduğu ortak metne Milliyetçi Hareket Partisinin 49 milletvekili ile beraber biz çay kanununa destek vereceğiz diye söyledim. Her yıl aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Süreç bitiyor 10. Aydan sonra başlıyoruz çay kanuna geliyoruz. Bu kanun niye çıkmıyor. Çok merak ediyorum. BU kanunu çıkarmaya Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi yetiyor. Biz buna varız. Ben ziraat odası başkanlarımızı , Yarım komisyon başkanımız Kars milletvekilimizin yanına götürdüğüm zamanda aynı şunu söyledim. Biz içerisinde müstahsilin olmadığı, derme çatma Ankara’da yapılan bir kanunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bunu ziraat odası başkanlarımızın yanında söyledim bunu biliyorlar. Bizim burada milletvekilimiz yok , Milletçi hareket partisi Rize il başkanı olarak, Dr. Devlet Bahçeli’nin temsil makamı olarak bunu söyledim. “ ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : #mhprize
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur