Kaçak Çay Haksız Rekabete Yol Açıyor...


Bu haber 2020-06-10 19:52:13 eklenmiş ve 1754 kez görüntülenmiştir.

Eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz, sınır ticaretinin kötüye kullanıldığını ve çay ithalatının engellenmesi gerektiğini söyledi.

Eski Başbakan, ANAP Eski Genel Başkanı ve Rize Eski Milletvekili A. Mesut Yılmaz, İran çayı yüklü bir tırın Rize Çay İhtisas Gümrük Müdürlüğüne gelmekte iken İkizdere ilçesinde kaza yapması nedeniyle ithal ve kaçak çayın gündeme gelmesi üzerine bir açıklamada bulundu.

Eski Başbakan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kaçak çayın sektörün kangreni olduğunu ve sınır ticareti kapsamından çay ithalatının çıkarılması gerektiğini belirterek, “İran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sektöründe haksız rekabete yol açmaktadır” dedi.

Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: “İran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sektöründe haksız rekabete yol açmaktadır. Kaçak çay bu sektörde kangren hale geldiğini defalarca aktif politika yaptığım dönemde de dile getirmiştim. Sınır ticareti kötüye kullanılmaktadır. Bakanlığın bu konuda hassas davranması ve engellemesi gerekir.” dedi.

Mesut Yılmaz, paylaşımında kaçak çay konusunu 2007'de de dile getirdiğini belirterek, “Kaçak çay, çay sektörünün kangrenidir. Kaçak çay ülkemize en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelmektedir. Fakat buradaki komşularımıza bakıldığında bu ülkelerde fazla çay yetişmemektedir. Başka ülkelerden bu ülkelere gelen çay, bu ülkeler vasıtasıyla sınır ticareti kötüye kullanılarak ülkemize sokulmaktadır. Çay, sınır ticareti kapsamından çıkartılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : #AHMETMESUTYILMAZ
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur