Örs: Çaykur, AK Partili siyasetçilerin depo makamı...


Bu haber 2020-06-13 00:49:08 eklenmiş ve 1597 kez görüntülenmiştir.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ÇAYKUR ile ilgili TBMM’de konuştu. örs, "ÇAYKUR, AK PARTİ'li siyasetçilerin depo makamı olmaktan çıkarılmalıdır" dedi.

Örs, “Doğu Karadeniz Bölgesinde çay sezonu başladı. Ben de bugün burada ÇAYKUR'u konuşmak, ÇAYKUR'un ekonomik durumunu ve nasıl yönetildiğini ya da yönetilmediğini yüce Meclise arz etmek istiyorum. Mevcut durumu özetleyen bir cümleyle sözlerime başlayacağım: Arkadaşlar, ÇAYKUR, AK PARTİ döneminde kötü idare edilmiş, zararı katlanarak artan bir kurum hâline getirilmiştir. ÇAYKUR, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında kâr eder durumdayken 2017 yılında Varlık Fonuna devredilmişti, bunu hepimiz biliyoruz. İşte ne olduysa da o tarihten sonra olmuştur. Az da olsa kâr eden ÇAYKUR, 2017 yılında -işte elimde Sayıştayın denetim raporu var- 267.742.417 TL zarar etmiştir. Yine, 2018 Sayıştay raporuna baktığımız zaman, bu raporda da ÇAYKUR'un zararı 657 milyon 86 bin 397 TL'dir. Sonrasında, 2019 yılında -ÇAYKUR'un kendi web sitesinden 30 mart tarihinde aldım, kendisinin bağımsız bir denetleme firmasına yaptırdığı belge bu- 1 Ocak-31 Aralık 2019 tarihleri arasında, bir yıllık zararının da 733 milyon 528 bin 821 TL oldu- bu şu anda ÇAYKUR'un web sitesinde yayınlanmaktadır. Şimdi baktığımız zaman, ÇAYKUR son üç yılda zarar eden bir kurum hâline gelmiştir ve üç yıldaki ÇAYKUR'un zararı 1 buçuk milyardan fazla durumdadır. Bu süreçte sanki pandemi Doğu Karadeniz'e uğramamış, bu Covid-19 çay üreticisini pas geçmiş gibi davranan ama spor kulüplerine, televizyon ve radyolara; çay, şemsiye, kupa gibi hediyeliklere milyonlarca para döken ÇAYKUR'un, neden zarar ettiğini sormak, sorgulamak hepimizin sorumluluğundadır diye düşünüyorum” dedi.

 

Örs, sözlerine şu şekilde devam etti: “Görünen köy kılavuz istemez, buradan söylüyorum. ÇAYKUR iyi idare edilmiyor, ÇAYKUR kötü idare ediliyor. Bakın, bir durumu daha arz etmek istiyorum sizlere. Yıllardan beri ÇAYKUR'da bir gelenek oluşmuş, ÇAYKUR'u illaki AK PARTİ'ye mensup biri yönetecek. Arkadaşlar, kısa bir kronolojik hatırlatma da bulunmak istiyorum. 2003'te ÇAYKUR Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan kişi 2011'de AK PARTİ'den milletvekili aday adayı oldu. Ee olsun...

 

Aday yapılmayınca DOKAP'a başkan olarak atandı. Yerine de eski bir Milletvekili, AK PARTİ'li Milletvekili getirilip genel müdür yapıldı. 2018'de bu AK PARTİ'li, eski Milletvekili Genel Müdür istifa ettirildi. İstifasıyla boşalan makama yine daha önce AK PARTİ'den milletvekili aday adayı olan ama aday yapılmayan kişi tekrar atandı. Ee olsun...

 

Onun yerine de AK PARTİ Rize İl Başkanı'nın kardeşi vekâleten atandı ama AK PARTİ'den Sakarya'da Büyükşehir Belediye Başkanı olan kişi, eski Genel Müdür tekrar ÇAYKUR Yönetim Kurulu'na atandı. Yav, hem Sakarya'da Büyükşehir Belediye Başkanı hem de ÇAYKUR'un yönetim kurulu üyesi yaptınız bunu. Yani bu nasıl iştir. Koca bir büyükşehri idare ederken ÇAYKUR yönetim kurulu üyeliğindeki ısrarınızın nedeni nedir, gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. İşte bu şekilde idare ettiğiniz ÇAYKUR, son üç yılda geçmiş yirmi yılda ettiği zararların toplamının kat be kat üstünde zarar eden bir kurum hâline gelmiştir.

 

Son söz olarak şunu söylemek istiyorum: ÇAYKUR, AK PARTİ'li siyasetçilerin depo makamı olmaktan çıkarılmalıdır. ÇAYKUR, liyakat sahibi kişilere emanet edilmelidir”

kaynak : Rizehaber.org

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur