Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ayder Yaylasında İncelemerde Bulundu...


Bu haber 2020-06-15 16:40:33 eklenmiş ve 2219 kez görüntülenmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda incelemelerde bulundu. Yayladaki çalışmaları inceleyen Bakan Kurum, yetkililerden bilgi almasının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Ayder Yaylasının dünyanın merkezi haline getireceklerini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Rize’mize ilişkin birçok projeyi yapıyoruz. Taş köprülerimizi, ormanlarımızı, termal sularımızı doğal kaynaklarımızı korumak, ihya etmek ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Türkiye'de yayla denilince ilk akla gelen alanlardan birisi olan Ayder Yaylamızdayız. Burayı bir dünya merkezi haline getirecek, dünya da isminden söz ettirecek, çok güzel organizasyonların yapılacağı, bu doğal güzelliklerden en güzel şekilde vatandaşımızın faydalanacağı bir projeyi yürütüyoruz. Ayder'de İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ve Belediyemiz ile birlikte çok kapsamlı sokak sağlıklaştırma projesi yürütüyoruz. Bu kapsamlı proje çerçevesinde Ayder'in içerisinden geçen yollar, kaldırımlar, aydınlatmalar, kanalizasyon giderlerinin tamamını yeniliyoruz. Projemizin ilk etabını inşallah Haziran sonunda bitirip vatandaşlarımızın hizmetine açacağız.

Ayder'de çok ciddi bir otopark problemimiz vardı. Bu problemi çözmek adına hemen Ayder'in girişine 1750 araçlık bir kapalı otopark inşa ediyoruz. Tamamen yerin altında, hiçbir şekilde yerin üstünde yapılar gözükmeyecek. Gelen misafirlerimiz araçlarını oraya bırakacaklar ve oradan koyacağımız Ring seferlerimiz ile burada ki işletmelerden faydalanabilecekler. Burada ki doğal güzellik çok daha öne çıkacak. İnşallah önümüzde ki yıl vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Bunun dışında Ayder'in mimarisine uygun 55 adet apartımızı rezerv alanımıza inşa edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuşmasının devamında Rize’de yürütülen ve yapılaması planlanan projeleri değerlendirerek, “Rize'de 3 tane millet bahçesini projelendirdik. Birde bugün konuştuk inşallah toplamda 4 tane millet bahçesini gerçekleştireceğiz.

Güneysu'da 42 bin metrekarelik bir millet bahçemiz var. İnşallah önümüzdeki hafta ihalesi yapılacak ve önümüzdeki yıla kadarda yapılıp vatandaşlarımıza teslim edilecek.

Ardeşen sahilde 110 bin metrekare millet bahçesi için belediyemizle proje detaylarını görüşüyoruz. Sahilin hemen yanında vatandaşlarımız için bisiklet yolunun, yürüyüş yolu olduğu millet kıraathanesinin olduğu önemli bir millet bahçesini Ardeşen merkezde yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor olacağız.

İyidere'de bir millet bahçemiz var proje çalışmasında sona gelindi. Önümüzdeki aylarda ihalesini yapacağız. Rize merkezin millet bahçesi içinde 393 bin metrekarelik bir alan belirledik. Sahilimizde içerisinde bir selatin camimizin olduğu, bisiklet yollarının olduğu hakikaten örnek olacak içerisinde serenderlerin olduğu ahşaptan dinleme alanlarının olduğu örnek bir millet bahçesini Rize merkezde projelendiriyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında Kentsel Dönüşüme de değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Çarşı mahallesi ve Piriçelebi mahallesini kapsayan 2.28 hektarlık alanda, 133 dükkanımızın ve 404 ofisimizin projelerini hazırladık. Haziran ayı içerisinde ihale sürecimizi hazırlayacağız. Belediye blokları olarak bildiği alanda ki dönüşüme başlıyoruz. Esnafımızın talepleri Eylül ayı gibi bu alana girmemizi istiyorlar, biz onların rızası çerçevesinde, talepleriyle onlara kira yardımı, taşınma yardımı gibi her türlü yardımı yaparak Rize Merkez'de ki bu dönüşümü de yapacağız. Bu dönüşüm projesi Rizemize, bölgemize örnek olacak projelerden biri olacak.

Artık enkaz altında, sellerde, heyelanlarda vatandaşımızın canını aramak istemiyoruz ve bu noktada kararlıyız. Vatandaşımız ile birlikte inşallah bu dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Taşlı dere mahallesinde de 19.5 hektarlık bir alanımız var. Burayı da rezerv alan olarak belirleyip, şehrin merkezinde yıkılma riski olan, gerçekten riskli binaların dönüşümü adına bu alanı kullanacağız. 450 konut ve 80 dükkandan oluşan projeyi yapıyor olacağız.

Salarha'da 465 konuttan oluşan ve bunların hepsi deprem riski altındaki vatandaşlarımız ve sosyal konut ihtiyacına karşı kullanacağız. İhalesini geçtiğimiz nisan ayında gerçekleştirdik ve Yağlıtaş mahallesinde de bir proje hazırlıyoruz. 1500 kontlu projemizin ilk etapta 466 konutunun 1 Temmuz'da ihalesini yapacağız. Hızlı bir şekilde yaparak dönüşümdeki rezerv konutlarımızı hazırlamış olacağız.

Rize merkezde bir küçük sanayimiz var. Bu çerçevede Çiftekavak'taki 15.5 hektarlık alanda 302 dükkan inşasının ihalesini 29 Haziran'da yapıyoruz. Bu proje kapsamında şehir merkezindeki sanayi alanında dönüşüm projemizi yürüteceğiz. Sosyal alan olarak şehrin ihtiyaçları ne ise bu alanları da şehrimize kazandırmış olacağız.” İfadelerini kullandı.

Bakan Kurum'a incelemeleri sırasında, Rize Valisi Kemal Çeber, Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve diğer ilgili yetkililer eşlik etti.

Yapılan incelemelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindekiler Hemşin Merkezde yer alan Rezerv Yapı Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan binaları inceledi.

ETİKETLER : #rizevalisi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Asayiş haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur