Çaykur’un gizli genel müdürü yoksa Ekrem Yüce'mi ?


Bu haber 2020-06-25 15:59:24 eklenmiş ve 2924 kez görüntülenmiştir.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk deniz, Sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelerek gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Deniz,

Çaykur'un Özel sektöre ve belediyelere yapmış olduğu kuru çay satışını 15 Ocak tarihinde kendilerinin eleştirdiğini,o zaman hiç kimsenin tepki göstermediğini, eleştirdikleri konunun çay satışının değil paketlemesiz çay satışı olduğunu, en azından paketlerde bu çayın Çaykur'un çayı olduğu ibaresinin yazılı olması gerektiğini aksi durumda bu tür Çayların Çaykur'un marka değerini düşüreceğini ve Çaykur'un satışlarıyla ilgilenmediklerini sadece nasıl sattığı ile ilgili tavır geliştireceklerini söyledi.

Başkan Deniz fındıklı belediyesine iktidarın baskısı olduğunu kaydederek"bu baskıyla fındıklı belediyesini çalıştırmak istemiyorlar, yıldırmak istiyorlar

Devrilen TIR'daki çayların akibetinin bilinmediğini, yurt dışından gelen çayların tamamın kaçak çay olarak değerlendirdiklerini Çay ithalatında başka oyunların olduğunu söyledi.

Çaykur genel müdürünün bir an önce belli olması gerektiği yoksa gizli genel müdürün Ekrem Yüce'mi olduğunu, Sakarya BB Başkanı olan birisinin Çaykur yönetim kurulu üyesi olmasını bir mantığı olmadığını açıkladı.

Rize'de yapılacak her şeyin toplumsal mutabakatla yapılması gerektiği, Rize'nin nasıl gelişeceğine Rizelilerin hep birlikte karar vermesi gerektiğini söyledi., Geleceğin kentleri yeşili ve doğayı koruyan kentler olacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde yaşanan ve yaşatılacak mağduriyetlerin karşısında olduklarını söyledi.

Tarım Bakanına göre Çay üreticisi fiyatlardan memnun. Bu açıklama kabul edilemez. Aynı açıklamayı Osman Aşkın Bak'da yaptı, Her ikisi de özür dilemelidir.

Tarım Bakanının açıklamasına göre Çay Kanunu ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Bu açıklamalar kamuoyuna açıklanmalıdır. Biz parti olarak bir metin hazırlığımız yok. Çay kanunu bir an önce çıkartılmalıdır. Ama bu çay Üreticilerinin ve tüm tarafların ortaklaşa çıkartılacağı Çay Üreticilerinin kanunu olmalıdır. Bu konuda yapılan çalışmaların hepsini olumlu görüyoruz. Ama biz bir kanun taslağı çıkartıp kimseye dayatmayacağız. Remzi Kazmaz arkadaşımızın bir çalışması var. Hedefimizin ortak akılla, ortak iradeyle hep birllkte bizim diyebileceğimiz bir kanun çıkartmak. Bu konuda bu yöntemle yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğiz.

Çay kanunu uzun sürebilir ama çok basit bir adımla "Özel Sektörün Çaykur'un altında çay alımı yasaklanmasını sağlayan kanun değişikliğini sağlayabiliriz. Bu konuda herkesi destek olmaya çağırıyoruz dedi.

Basın toplantısında yöntem olarak bir açıklama yapmak yerine Basın Mensuplarının sorduğu sorular üzerinden açıklamalar yapılması oldu.

 

"Rize'den daha çok Belediye çıkartacağız dedi hem şehir hastahanesinin yeri hemde kentsel dönüşüm Rizeli ile karar verilmelidir dedi.

 

ETİKETLER : #CHPRİZE #SALTUKDENİZ
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur