Rize Kurban Pazarında Yeni Düzenlemeler...


Bu haber 2020-07-13 21:42:55 eklenmiş ve 1631 kez görüntülenmiştir.

Rize Kurban Pazarında Yeni Düzenlemeler.

Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in talimatları ve 2020 yılı Rize kurban hizmetleri komisyon kararları doğrultusunda bu yıl da gerekli hazırlıkları yapıp tedbirleri aldı. Covid -19 salgını nedeni ile olağanüstü bir durum içinde olan Rize Belediyesi, bu dönem içerisinde tüm hijyen tedbirlerini de aldı. Kentte bu yıl kurban satışı ve kesim hizmetleri belediyemiz kontrolü altında Boğaz Mahallesinde bulunan çok katlı hayvan satış ve kesim alanında yapılacak.

Çok katlı hayvan satış ve kesim alanı dışında hayvan satışı kesinlikle yapılmayacaktır . Vatandaşların, kesim alanından faydalanması için Rize belediyesine başvuruda bulunup randevu alması gerekmektedir . Kesimler veteriner hekim gözetiminde uzman kasaplar tarafından gerçekleştirilecek; Kesim ücretleri büyükbaş hayvanlar için 500,00 TL Küçük baş için 250,00 TL olarak belirlenmiştir . Vatandaşlar, konu hakkında istek ve şikayetlerle ilgili olarak 444 50 53 numaralı telefonu arayabilecektir.

Covid-19 tedbirlerinin uygulanacağı pazar alanı Belediye ekipleri tarafından sürekli dezenfek de edilip , girişlerde Sağlık İl müdürlüğü ekiplerince , gelen kişilerin ateşi ölçülecek, yüksek ateşi olanlar ve maske takmayan vatandaşlar emniyet ve zabıta ekipleri tarafından pazara alınmayacaktır. Hayvan satışlarında maske, eldiven, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmeli. Kurban satışlarında el sıkışmaların yapılmaması gerektiği de vurgulandı. Vatandaşlar kurbanlığını alıp pazarda fazla vakit geçirmeden evlerine gitmeli. Kurban satanlar da bu kurallara uymalıdır. Kesim günü hisse sahipleri haricindeki kişiler kesim alanına alınmayacağı kesimi takip eden süreci de kesim bölgesi dışında bekleyeceklerdir . Yeni normale göre hareket edilmelidir.

Ayrıca Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerince kurban alımında dikkat edilecek hususlar aşağıdaki listede belirtilmiştir;

- Kurbanlık olarak alacağınız hayvanın yaşını doldurup, doldurmadığına bakmak gerekir. Büyükbaş hayvan alacaksanız süt dişleri düşmüş 2 yaşını bitirmiş, 3 yaşından gün almış olması, küçükbaş hayvan alınacaksa 1 yaşını doldurmuş 2 yaşından gün almış olması gerekir.

- Kurban edilecek hayvanı , sağlıklı, azaları tam ve besili olması hem de sağlık bakımından önem arz eder.

- Sağlıklı hayvanların belirgin özellikleri vardır; Besili sığırlarda gövde her yönden dolgun görünümde, butlar yuvarlak, omuzlar geniş, vücut çıkıntıları belirsiz, deri yumuşak ve elastiki, bakışları canlı kıllar ince ve parlaktır.

- Ayrıca, göz, burun, ağız, meme ve arkasında anormal akıntılar, bacak ve ayaklarında topallık, deri ve memelerinde hastalık belirtisi şişkinlik, renk değişimi ve yara bulunmamalı.

- Hayvan varlığının devamı açısından damızlık değeri olan hayvanlar kesilmemeli öncelikle erkek hayvanlar kurban olarak tercih edilmelidir.

- Çeşitli bölgelerden getirilen kurbanlık hayvanların küpeli olması, büyükbaş hayvanların pasaportu, küçükbaş hayvanların nakil belgesi ve/ veya Veteriner Sağlık Raporu aranmalıdır. Bu belgeler hayvanların getirildiği kaynağın ve hayvanların sağlığının güvencesi niteliğindedir .

ETİKETLER : #kurban
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur