GÜNEYSU'DAN HALEPE SELAM OLSUN

Güneysu Kaymakamı ve Belediye himayesinde başlatılan Halep'e Yardım kampanyası sonucunda toplanan malzemeler 3 tır la Halep'e gönderildi.
Bu haber 2017-01-15 21:02:13 eklenmiş ve 787 kez görüntülenmiştir.

Güneysu Kaymakamı ve Belediye himayesinde başlatılan Halep'e Yardım kampanyası sonucunda toplanan malzemeler 3 tır halinde öğle namazından sonra tüm kamu kurum kuruluşları ve muhtarlıkların katılımıyla Güneysu Merkez Camii önünden Halep'e uğurlandı.Bir süredir ilçemizde yürütülen kampanyayla erkek,bayan, çocuk kıyafeti, çocuk bezi, battaniye, ayakkabı, un, kuru gıda, su, mutfak malzemesinden oluşmak üzere toplamda bir tona yakın un, 4300'e yakın yardım kolisi hazırlandı.

Öğle namazının Güneysu Merkez Camiinde kılınmasıyla başlayan uğurlama merasimine Valimiz Erdoğan Bektaş da iştirak etti. Programda namazın ardından Kaymakamımız İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanımız Halil Turan, Valimiz Erdoğan Bektaş birer konuşma yaparak Halep'teki insanlık dramına ve Türkiye'nin uzattığı yardım eline değinerek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

"BİZİM KARDEŞLİĞİMİZ ÇANAKKALEYE DAYANIYOR"

Programda konuşma yapan Valimiz Erdoğan Bektaş Halep'le olan kardeşlik bağımıza değindi. "Bizim Halep'le olan kardeşliğimiz Çanakkale'ye hatta ondan daha da eski tarihlere dayanıyor. Bugün Çanakkale'de gördüğümüz mezar taşlarında Rize de yazıyor, Halep de yazıyor. Biz önceden beri kardeşiz, günümüzün ülke sınırları ayıramaz, ayıramayacak da. Zaten ayıramadığını da bugün buradaki tablodan görüyoruz. Bugün Güneysu yine farkını göstermiş oldu. Demek ki tesadüfen buradan bir Cumhurbaşkanı çıkmamış. Güneysu bu faaliyete öncülük etti. Rize'de Halep'e yardım sesini ilçe olarak ilk Güneysu'dan duyduk. Elinize gönlünüze sağlık, Allah niyetlerinizi kabul eylesin. Allah yapılan bu yardımları yerine ulaştırsın. " diye düşüncelerini ifade eden Valimizin ardından İlçe Müftümüz Abdülkerim Çelik'in yaptığı duayla yardım kolileri Halep'e ulaştırılmak üzere Güneysu'dan uğurlandı.

ETİKETLER : GÜNEYSU HALEPE
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur