CORONA RESMEN. SAĞIMIZDA SOLUMUZDA...


Bu haber 2020-08-22 18:02:34 eklenmiş ve 1498 kez görüntülenmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Hasan Türüt vatandaşları Korona virüse karşı uyararak Şu açıklamayı yaptı.

Sevgili Rizeli hemşehrilerim; Virüsün artık çok çok yakınlarımızda olduğunu bizzat görebiliyorum.

 Rize de artık herkesin tek tek dikkat etmek zorunda olduğunu cidden kritik bir eşikten geçmekte olduğumuzu söyleyebilirim. Gözlemlerim ile bunları ifade ediyorum. Peki neleri yanlış yapıyoruz; salgın bu nedenle artık bu gevşemeyi terk edip korunma ve  karşımızdakini koruma felsefesini harfiyen ve CİDDİYETLE uygulamak zorundayız.

İşte ikinci yanlışımız da bu: ciddiyetsizlik. Neden bu virüsü ciddiye almıyoruz lütfen kendimize soralım. Daha önce anlattım başa gelince iş işten geçmiş oluyor.  

Hastanede veya yurt odasında coronalı muamelesi görünce veya nefessiz kalınca , yoğun bakıma düşünce iş işten geçiyor. Bir diğer hatamız ilk iki etken sebebiyle karşımızdaki ile ( ki karşımızdaki dış ilden gelmiş olabilir, virüslü biriyle temas etmiş olabilir hasta olmasa da) korunmaksızın yakın temasta bulunuyoruz.

 Bakın normal bir zamanda yaşamıyoruz. Yüz yılda yaşanabiecek  bir afet bu. Böyle bir durumda normal yani eskisi gibi davranamayız. Zaruri olmayan Toplu görüşmeleri bir süre daha ertelemek zorundayız. Zaruri ise maksimum korunma önlemlerini almaktan başka çare yok. Biliyorum bu yazılanlar sizi de darlatıyor beni bile sıkıyor artık ancak cidden durumu sıkıntılı görmesem asla yazmazdım. İş çok daha farklı boyutlara varmadan herkes bu durumu bir kez daha düşünsün lütfen....

ETİKETLER : #covit-19
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur