Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında!


Bu haber 2020-09-04 18:25:48 eklenmiş ve 1681 kez görüntülenmiştir.

Times Higher Education (THE), 2021 Dünya Üniversite Sıralamaları sonuçlarını açıkladı. 93 ülkeden 1500 Üniversiteyi içeren Dünya Üniversite Sıralamaları 2021 listesine Türkiye’den 43 Üniversite girebilme başarısı gösterdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Türkiye’den sıralamaya giren 43 Üniversiteden birisi olma başarısını gösterdi. 2021 Dünya Üniversite Sıralamasında da Dünyadaki tüm üniversiteler arasında 1000 + kategorisinde yer alarak ilk 1500 Üniversite arasına girme başarısını gösterdi.

 

Dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kurulları arasında yer alan Londra merkezli Times Higher Education (THE), 2021 yılı dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması (Times Higher Education World University Rankings 2021) sonuçlarını 02.09.2020 tarihinde kamuoyu ile paylaştı. Bu yıl on yedincisi yapılan Times dünya üniversiteleri sıralamasında 93 ülkeden toplam 1500 üniversite değerlendirmeye değer bulundu. Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Sıralaması; ‘Eğitim-Öğretim’ (Teaching - %30), ‘Araştırma’ (Research - %30), ‘Atıflar’ (Citations - %30), Uluslararası Görünürlük (International Outlook - %7,5) ve Endüstri Geliri (Industry Income - %2,5) temel alanlarında 13 alt performans göstergesine ait verilerden elde edilen puanların toplanmasıyla gerçekleştirilmektedir.

 

Oxford Üniversitesi Birinci Oldu

 

Times Higher Education (THE), 2021 Dünya Üniversite Sıralamaları’na göre birinci sırada İngiltere’deki Oxford Üniversitesi yer alırken, ABD’deki Stanford Üniversitesi ikinci ve Harvard Üniversitesi de üçüncü oldu.

 

93 ülkeden 1500 Üniversitenin bulunduğu Dünya Üniversite Sıralamaları 2021 listesinde Türkiye’den 43 Üniversite yer aldı. Koç Üniversitesi ile Çankaya Üniversitesi’nin ilk 500’de yer aldığı listede, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, 2021 sıralamasında değerlendirmeye alınan toplam 43 Türk üniversitesi arasında yer alarak, uluslararası alanda elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi. Üniversitemiz en yüksek puanı “araştırma” kategorisinden elde etti.

 

Bir başka ifadeyle RTEÜ, Dünya Üniversite Sıralamaları listesine girebilme başarısı gösteren 43 Türk Üniversitesi’nden birisi oldu. Sonuçlar, listeye giren Türk Üniversiteleri özelinde incelendiğinde Doğu Karadeniz Bölgesi’nden listeye giren tek üniversite olan RTEÜ, ülkemizde 2000 yılından sonra kurulan 95 üniversite arasında listeye grime başarısı gösteren 7 Üniversiteden birisi oldu. Aynı zamanda RTEÜ, İzmir, İstanbul ve Ankara merkezli üniversiteler dışarda tutulduğunda dünya Üniversite sıralaması listesine girebilen 16 Türk Üniversitesinden birisi olma başarısını gösterdi. 

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin elde etmiş olduğu bu başarının gurur verici olduğunu ve ortaya çıkan sıranın Üniversitemizin akademik performans ve başarısını açık bir şekilde bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, “Londra merkezli Times Higher Education (THE)’nun yapmış olduğu bu değerlendirme bizim açımızdan birkaç yönden değerli ve önemlidir: ilk olarak, her şeyden önce ortaya çıkan bu durum, 2020 yılının Temmuz ayında yayınlanan Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities)’nda son beş yılda Üniversitemizin 7 bin 171 üniversiteyi geride bıraktığı açıklamasından sonra Üniversitemizin akademik performans ve başarı açısından gerek ulusal, gerekse uluslararası ölçekte dikkat çeken bir yükseliş ivmesi yakaladığını ortaya koymuştur. 

İkinci olarak; Times Higher Education (THE), 2021 Dünya Üniversite Sıralaması listesi oluşturulurken sadece kriterleri sağlayan üniversiteler değerlendirmeye alınıyor ve RTEÜ de değerlendirmeye alınan üniversiteler arasında yer alma başarısı gösteriyor. Üçüncüsü ise; henüz daha kuruluşunun 14’üncü yılında olan RTEÜ, söz konusu listeye ilk kez giriyor ve 43 Türk Üniversiteden birisi olarak kendisinden yıllar önce kurulmuş olan pek çok köklü üniversiteyi de geride bırakıyor. Sıralama farklı biçimlerde yorumlandığında Üniversitemiz gerek bölgesinde gerekse kendi yaşıtları arasında birinci sırada yer alıyor.

Bu başarı güvenlik görevlisi ve temizlik elemanından Daire Başkanı ve Genel Sekreterine, Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisinden Üniversitenin Rektörüne varıncaya kadar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ailesinin bir başarısıdır. Ortaya çıkan bu tablo bizler için çok önemli olmakla birlikte yeterli değildir, çünkü daha katedecek çok yolumuz vardır.  Bu başarı tablosu bizlerin azmini daha da arttırmıştır. Başarıda katkısı olan herkese şahsım ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ailesi adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur