Hızlı Tren Sarp’a Kadar Devam Etmeli...


Bu haber 2020-09-09 01:45:30 eklenmiş ve 1998 kez görüntülenmiştir.

Rize eski milletvekili Ahmet Kabil başlatılan hızlı tren çalışmaları konusunda mutlu olduğunu, bu projenin Türk ekonomisinin dışa açılımı için Sarp’a kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

Anavatan partisi Rize eski milletvekili Ahmet Kabil, başlatılan hızlı tren projesi çalışmaları için mutlu olduğunu ancak ülke ekonomisine daha fazla katkı adına bu projenin Sarp’a kadar devam etmesi gerektiğini söyledi. Kabil kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “4 Eylül 2020'de Rize mahalli gazetelerinden birinde Rize Milletvekili Muhammed AVCI' nın AŞKALE-RİZE arasındaki 200 km demiryolu hattı oluşturulması için etüt ve proje çalışmalarını başlattıklarını okudum, mutlu oldum. Bu projenin Orta Asya’ya ihracat için Batum’a kadar düşünülmesinde fayda var” dedi

 

Anavatan partisi Rize eski milletvekili Ahmet Kabil, “Bizim için çok önemli olan demiryolu ve lojistik Merkezini beraber telaffuz etmek iyi bir haber. Bu çalışmaları yürüten siyasetçilerimizi ve ilgili kurum elemanlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum, İnşallah neticeye ulaşırız. Ancak bu haberden sonra bu çalışmaları daha dikkatli ve daha sıkı takip etmek gerekir. Bir an önce ihale programına alınmasında fayda var. Çünkü 3-4 yıl önce Samsun-Trabzon demiryolu gündeme gelince etkin bazı çevreler bu yolun Rize'ye gitmesini engellemek gayretlerini mahalli internet sitelerinde okumuştum. Bu çevreler yine faaliyete geçebilir, bunlara meydan vermemeliyiz. Gerçi Aşkale Trabzon hattı içinde aynı çalışmalar yapılıyor amma yine de Rize'ye yapılmaması faaliyetleri görülebilir” dedi.

Kabil, Demiryolu hattının Rize için iki önemli özelliği olduğunu belirterek,

“İyidere Lojistik Merkezi desteklemesi. GAP ürünlerinin Orta Asya ve Türk Cumhuriyetlerine demiryolu ile veya Karadeniz'e kıyısı olan Karadeniz ülkelerine lojistik merkezden deniz yolu ile ihraç edilmesidir.

GAP yapılırken GAP ürünlerinin Avrupa Birliği ülkelerine ihracatı düşünülmüş ve Diyarbakır Mersin limanı arası ulaşım yolu buna göre değerlendirilmiştir. Daha sonra Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz göstermiştir ki, Avrupa Birliği ülkeleri GAP ürünlerinin kalitesine, ucuzluğuna bakmadan Avrupa Birliği(Hristiyan Birliği) ülkeleri kendi aralarında ihtiyaçlarını temin ederler.

Bana göre GAP ürünlerinin gerçek pazarı Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleridir. Karadeniz'deki on limanımızdan bu ürünleri ihraç etmek, yalnız Mersin limanından Bütün Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktan çok daha kolaydır. Netice olarak düşünülen tren yolu hattı Batum'a kadar düşünülmesi gerektiğini ilgili siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza hatırlatır başarılar dilerim.

İlk olarak demiryolu Projesi;27 Ekim 1999'da T.B.M.M. sinin 12.birleşiminde Diyarbakır- Bingöl-Erzurum- Rize demiryolu gündeme gelmişti” dedi.

ETİKETLER : Ahmet KABİL
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur