Fırtına Vadisindeki Kaçak ve Ruhsatsız Salıncak Yıkıldı...


Bu haber 2020-09-12 01:40:07 eklenmiş ve 1879 kez görüntülenmiştir.

Çamlıhemşin ilçesi Behice köyü mevkii Fırtına Deresi üzerinde kaçak olarak inşa edilen salıncaklar yıkıldı.

Çamlıhemşin ilçesinde, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'turizm merkezi' ilan edilen Ayder Yaylası; 1994'te milli park, 1998'de ise doğal sit alanı ilan edilerek, korumaya alındı. Bu kapsamda Ayder Yaylasında ve Fırtına Vadisi üzerinde hiçbir kaçak yapıya müsaade edilmeyeceği Rize Valiliğince defalarca kamuoyuna ifade edildi. Tüm bu koruma kararlarına rağmen, Behice Köyü, Fırtına Deresi üzerine kaçak olarak inşa edilen salıncaklar Çamlıhemşin Kaymakamlığınca alınan karar ile yıkımı gerçekleştirildi.


Hiçbir can güvenliği alınmadan inşa edilen ve bölgede trafik güvenliğini de tehlikeye sokan salıncakların kaldırılması için Çamlıhemşin Kaymakamlığınca salıncak sahiplerine yapılan tebligat ile 7 günlük süre tanındı. İlgili kişilere tanınan bu sürenin tamamlanmasının ardından; izinsiz şekilde inşa edilen ve çevre güvenliği açısından risk oluşturan salıncaklar, Çamlıhemşin Kaymakamlığınca, 775 sayılı Gecekondu Kanunu hükümleri doğrultusunda alınan karar ile 10 Eylül tarihi itibariyle yıkımı gerçekleştirildi.


Daha önce de Ayder Yaylasınıda kaçak olarak yapılan, ziyaretçilerin can güvenliğini tehlikeye sokmanın yanı sıra görüntü kirliliği oluşturan salıncaklar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiği talimatla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yıkım ihalesi gerçekleştirilmişti. Yapılan bu ihale sonrasında kaçak ve ruhsatsız olarak yapılan salıncaklarla ilgili Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından gerekli çalışmalar gerçekleştirilmişti.

ETİKETLER : fırtına vadisi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur