CHP’li Adıgüzel: İktidar Cengiz İnşaat’ın vergi borçlarını düzenli olarak sıfırlıyor...


Bu haber 2020-09-17 17:48:18 eklenmiş ve 1927 kez görüntülenmiştir.

CHP’li Onursal Adıgüzel, AKP iktidarının gözdesi Cengiz İnşaat’ın en fazla ihale alan 3 şirket arasında olmasına rağmen Türkiye’de vergi sıralamasında ilk 10 içerisinde bile yer almamasına tepki gösterdi. Adıgüzel, “İktidar aynı zamanda bu şirketin vergi borçlarını da düzenli olarak sıfırlıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, AKP iktidarının gözdesi Cengiz Holding‘in vergi borçlarının düzenli olarak ‘sıfırlandığını söyledi.

Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Cengiz İnşaat, Dünyada kamu kurumlarından en fazla ihale alan 3 şirket arasında ancak Türkiye’de vergi sıralamasında ilk 10 içerisinde dahi değil. Kamunun kaynaklarını bu şirkete peşkeş çeken iktidar aynı zamanda bu şirketin vergi borçlarını da düzenli olarak sıfırlıyor.”

1.3 MİLYARLIK DEV İHALE DE CENGİZ HOLDİNG’TE

Rize’ye yapılacak İyidere Lojistik Limanı inşaatı ihalesinin sonucu açıklandı. Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre, yaklaşık maliyeti 1 milyar 719 milyon lira olan ihale, 16 Temmuz’da, kanunun esas olarak öngördüğü rekabetçi “açık” usul yerine, tartışmalı 21b usulüyle gerçekleştirildi. Duyuru ilanı verilmeden, özel olarak davet edilen şirketlerle gizli kapaklı yapılan ihalenin sonuç ilanı 1 Eylül’de yayınlandı.

İhale, 1 milyar 370 milyon liraya Cengiz İnşaat ile Yapı ve Yapı İnşaat İş Ortaklığı’na verildi. Sözleşmede, projenin 28 Ağustos 2020 – 11 Aralık 2023 tarihleri arasında 1.200 günde tamamlanması öngörüldü.

2 GÜNDE 2 İHALE BİRDEN

Cengiz İnşaat, 16 Temmuz’da yapılan Rize İyidere Lojistik Limanı ihalesinden 2 gün önce 14 Temmuz’da Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu yıl düzenlediği en büyük ihalelerden biri olan 953 milyon liralık Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı” ihalesini de kazanmıştı.

kaynak: rizehaber.org

ETİKETLER : mehmet cengiz
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur