Lipton İşçileri Greve Gidiyor!

Lipton ‘un Ardeşen, Fındıklı ve Arhavi Çay Fabrikalarında çalışan işçiler greve girme kararı aldı.
Bu haber 2020-10-04 22:07:16 eklenmiş ve 1243 kez görüntülenmiştir.

 

Tek Gıda-İş Sendikası ile Ünilever Lipton Çay Fabrikaları arasında gerçekleştirilen 17. Dönem toplu sözleşme sürecinde bir anlaşma sağlanamayınca Lipton ‘un Ardeşen, Fındıklı ve Arhavi Çay Fabrikalarında çalışan işçiler greve girme kararı aldı.

Saçma Sapan Rakamlar

Tek Gıda-İş Sendikası Lipton Şube başkanı Mustafa Yüksel yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, "söz konusu müzakere toplantılarında Ünilever yetkililerinin yüzde 10,58'lik bir saçma sapan bir teklifte bulundular.

İşçiler 4 ay çalışıp 8 ay boş kalıyor 4 aylık maaşın 12 aya yayıldığında ortaya asgari ücretin de altında kalan bir para çıkıyor ve bu para ile ailelerini geçindirmesi mümkün değil.

Emek hırsızları

Bunlar açık bir şekilde emek hırsızlığı yapıyorlar. Biz Lipton çalışanları bu hastalık döneminde, fabrikalarda ve sahada çalışan arkadaşlarımız eksik kadrolarla bu kazandığı paranın yarısını istemedik sadece alnımızdan dökülen terin karşılığını istedik.  Bu durum adaletli değil adil değil.

Bize yalan söylediler

Yine Lipton fabrikalarımızda çalışmakta olup kronik hastalığa yakalanmış arkadaşlarımız var, işe çağrılmadılar. Tek suçları kronik hastalığa yakalanmaları. Bu kronik olan kardeşlerimiz maddi anlamda çok büyük sıkıntılar çekmekte ve başka bir yerde de çalışamamaktadırlar. Ünilever şirket yetkilileri şöyle demiştir bizlere, "biz bu kronik hastaların maaşlarını ödeyeceğiz" deyip bizlere yalan söylediler."

6 Ekim 2020 Günü Saat 08:00'da

Mustafa Yüksel, Emeklerinin karşılığının bu rakamlar olmadığı ifade edilen açıklamada, sendikal hakların kullanılarak Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı ve yönetim kararı ile 6 Ekim 2020 günü sabah 08.00'da greve çıkma kararının alındığı belirtildi.

Alınan bu kararın ardından şirket içerisinden çalışanlara baskı yapılarak grev oylamasına zorlandığı aktarılan açıklamada şirket yetkililerin yasa gereği suç işlediği ve çalışanları bölmeye çalıştıkları dile getirildi.

 

Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız

 

Başkan Yüksel ; "Her ne olursa olsun Lipton çalışanlarının birlik ve beraberliğini bozmaya kalkanlara müsaade edilmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde çıkıp grevimizi yapacağız. Emeğimizin karşılığını alana kadar fabrikaların önünde bekleyeceğiz ve fabrikanın hiç ürünün çıkmasında izin vermeyeceğiz" dedi.

 kaynak: rizehaber.org

ETİKETLER : Lipton çay fab rıka Rize
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur