“Sıfır Atık” Projesine Destek Veren Öğrencilere Hediyeleri Verildi…


Bu haber 2020-10-06 18:25:38 eklenmiş ve 1746 kez görüntülenmiştir.

 

Rize Valisi Kemal Çeber, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından himaye edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık" kampanyasına destek veren okul ve öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı.

 

Rize Belediyesi tarafından Kurtuluş İlköğretim Okulu bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uygun gerçekleştirilen ödül törenine, Vali Kemal Çeber’in yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

 

Törende Belediye Başkanı Rahmi Metin, yaptığı konuşmada, ilkokul, ortaokul, lise ve anaokullarında toplamda 51 okul, 2 bin 500 öğrenciye "sıfır atık" eğitimi verildiği, salgın kuralları çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini söylerek “ Rize'de 326 atık noktasında, 1228 atık kutusu ile geri dönüşüme katkı sağladıklarını vurgulayan Metin, günlük ortalama 170 ton çöpten ayrıştırılan 45 ton geri dönüşüm malzemesi ile belediye olarak aylık 147 bin lira tasarruf ettiklerini, ayrıştırılan 45 ton kağıt, plastik, cam ve metal malzemenin dönüşüme kazandırıldı.

 

Evimize ihtiyacımızdan fazlasını sokmamaya başladığımızda sıfır atık projesini başlatmış oluyoruz. İkinci aşamada evden atılmak zorunda olan malzemenin ayrıştırılarak atılması noktasında iş yapmalıyız." dedi.

 

Doğamızı Koruyalım Sıfır Atık Projesine Destek Olalım

 

Rize Valisi Kemal Çeber hediye töreninde yapmış olduğu konuşmada Sıfır Atık Projesinin çok önemsediklerini vurgulayarak ; “Sıfır Atık Projesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde yürütülen çok önemli bir projedir.

 

Bu projede özellikle Belediyeler ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerimize önemli görevler düşmektedir. İlimizde Belediyemiz ve İl Müdürlüğümüz bu konuda büyük bir çaba göstermekte üzerlerine düşen  görevleri başarılı bir şekilde yerine getirmektedirler.

 

Belediye Başkanımız Rahmi Metin konuşmaların da bu projenin önemini ve sağlamakta olduğu faydaları detaylı bir şekilde bizlere anlattı. Ben burada ikini bir konu olarak şuna değinmek istiyorum. Son dönemlerde hafta sonları sivil olarak habersiz bir şekilde yayaları geziyor ve denetlemelerde bulunuyor ve güzergah üzerinde ve gittiğim yerlerde yapılan yatırımları yerinde inceliyorum.

 

Yapmış olduğum incelemelerde bir şey beni çok üzüyor. Bu haftasonu Yedigöller bölgesindeydim. Yedi göller bilindiği gibi ulaşılması zor olan biryer. Buna rağmen orada bile çöpler gördüm ve gittiğim diğer yaylalarda da çokça çöp görüp bunları toplamaya gayret ettim. Lütfen yaylalarımıza giden vatandaşlarımız burada doğayı koruyalım, orada ki hayata doğal yaşama zarar verecek şeyleri oralarda bırakmayalım. Çöplerimizi bir poşete koyup güzergah üzerinde yer alan çöp kutularına veya çöp toplama yerlerine bırakalım. “ ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Vali Çeber, törenin son bölümünde hediye alan öğrencilerle sohbet ederek proje ile ilgili düşüncelerini dinledi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur