MEHMET ÇELİK HOCA’DAN GÜNEYSU’DA TARİHİ KONFERANS

Güneysu Belediyesi ve Güneysu Kaymakamlığı’nın organize ettiği Türk Tarih Profesörü ve İslam Bilgini Prof. Dr. Mehmet ÇELİK hoca konuşmacı olarak katıldığı.
Bu haber 2017-01-23 22:22:27 eklenmiş ve 1179 kez görüntülenmiştir.

Güneysu Belediyesi ve Güneysu Kaymakamlığı’nın organize ettiği Türk Tarih Profesörü ve İslam Bilgini Prof. Dr. Mehmet ÇELİK hoca konuşmacı olarak katıldığı 15 Temmuz ve Ülkemiz Üzerindeki Etkileri konulu konferans Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti.

 

Programa Güneysu Kaymakamı Sayın İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Sayın Halil Turan, Daire amirleri, davetliler ve örenciler katıldı.

 

Program Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Güneysu İMKB İlkokulu öğrencisi Gamze Çelik Ben Türkiye’yim adlı şiiri seslendirdi.

Programda Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ve Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş birer açılış konuşması yaptı.

Daha sonra Türk Tarih Profesörü ve İslam Bilgini Prof. Dr. Mehmet ÇELİK hocanın konferansına geçildi.

Konferansına Güneysu’yu İslam Aleminin 2. Söğüt’ü olarak gördüğünü ve yeni kitabında da bunu anlatacağını söyleyerek başlayan Mehmet Çelik hoca 15 Temmuz’a gelinceye kadar ki tarihi seyri gözler önüne serdi.

Batının dünya üzerindeki emelleri ve Dünyadaki yer üstü ve yer altı kaynaklarını ele geçirmedeki plan projelerinden bahsetti. Osmanlının kuruluşundan bu yana bu mücadelenin nasıl geliştiğini, Osmanlının çöküşünden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve günümüze kadar harika bir tarih dersi veren Mehmet Çelik hoca, günümüzdeki 15 Temmuz’un arkasındaki planı da ayrıntılarıyla anlattı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana 3 neslin nasıl tarih sahnesinden çekildiğini anlattı. İlk nesil Çanakkale’de vatan için şehadet şerbeti içerek, ikinci nesil sağ sol davalarında gençliğin eline silahlar tutuşturulunca, üçüncü nesil ise FETÖ ve benzeri örgütlerin gencecik beyinleri yıkamasıyla tarih sahnesinden çekildi.

Batının bundan önce tüm dünyada olduğu gibi hegemonyasındaki ülkeleri nasıl parmağında oynattığından bahsettikten sonra bunu artık Türkiye’ye uzun adam sayesinde yapamadığını dile getirdi.

Program günün anısına Prof. Dr. Mehmet ÇELİK’e Güneysu Kaymakamı Sayın İhsan Selim Baydaş ve Güneysu Belediye Başkanı Sayın Halil Turan’ın hediye takdimi ile sona erdi.

 

GuneysuKaymakamligi

ETİKETLER : Güneysu.Mehmet ÇELİK
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur