ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YENİ BİR HİZMET DAHA...


Bu haber 2020-11-03 19:39:14 eklenmiş ve 1834 kez görüntülenmiştir.

 

Rize Belediyesi, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için şehir merkezinin farklı noktalarına Akü Dolum İstasyonları kurdu. 

Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından akülü tekerlekli sandalyelerin güç ikmalini sağlamak amacıyla, Rize şehir merkezinde 2 ayrı noktada Akü Dolum İstasyonu faaliyete geçirildi.  Akü Dolum İstasyonları sayesinde akülü sandalye kullanan vatandaşlar, en büyük korkularından biri olan yolda şarj bitmesi sorununu da artık yaşamayacak. Engelli vatandaşlarımız aynı anda 3 aracın şarj olabildiği sistemle sokakta seyir halindeyken bir süre mola vererek kısmi dolum yapıyor ve yollarına devam edebiliyorlar. İstasyon normal şarjdan daha hızlı bir şekilde dolum yapıyor. Yolda akülerinin bitmesi endişesini taşıyan yürüme engelli vatandaşların hayatlarına daha fazla katkıda bulunacak bu projeyle, akülü araç kullanan engelliler daha rahat ve özgür gezebilecek.

İSTASYONLAR İKİ AYRI NOKTAYA YERLEŞTİRİLDİ Rize şehir merkezinde bulunan 2 adet Akü Dolum İstasyonunun 1.’si Tuzcuoğlu Memişağa Parkı önüne yerleştirilirken, diğer 2. Dolum istasyonu ise Atatürk Caddesi güzergâhı üzeri Ticaret Odası önüne yerleştirildi. Ayrıca istasyonlarda akülü aracın yanı sıra cep telefonları da şarj edilebiliyor.

HİZMETTEN YARARLANAN VATANDAŞLAR MEMNU  Uygulamadan son derece memnun kalan engelli vatandaşlarımız yapmış oldukları açıklamada: “ Bu istasyonlar bize çok yardımcı oluyor. Artık sokakta gezerken istediğim zaman gelip akülü aracımı bu noktalarda doldurabileceğim. Daha önce şarj aleti taşıyorduk ve esnaflarımızın dükkanlarında şarj ediyorduk. Kullanımı gayet kolay kabloyu çek bırak sistemi ile şarjımızı yapıyor sonrasında kabloyu kendisi topluyor düğmeyle uğraşmıyoruz. Bu güzel hizmetin tüm belediyelere örnek olmasını isterim. Rize Belediyemizin duyarlılığından ve bizlere yönelik çalışmalarından çok memnunuz. Sokaklarda engelilere yönelik çalışmalar zaten yapıldı. Bu güzel hizmetten ötürü Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap ve ekibine teşekkür ederiz” şeklinde açıklamalarda bulundular.

ETİKETLER : a r g ç . ö a S e l e f ö ç x ç L Ş Ş K J O G O N X
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur