Fındıklı Ziraat Odasından Rize’deki diğer Ziraat Odalarına örnek olacak proje çalışması…


Bu haber 2020-11-13 21:24:15 eklenmiş ve 807 kez görüntülenmiştir.

Rize Merkez ve İlçelerde  örğütlenmiş sermayesi Rizeli çiftçi tarafından karşılanan Ziraat Odaları  (Fındıklı ziraat odası hariç ) Çay toplama Makası  Çay toplamada kullanılan Muşamba pantolonu gibi  malzeme satarken. Sanki ziraat odalarının Başka yapacak bir şeyleri olmadığına kendini inandıran ziraat odaları yetkilileriaraize  Fındıklı Ziraat Odası Faaliyetlerine bir bakın  Gözünüz açılırda sizlerde çiftçi için projeler üretip millete faydalı olursunuz.

Fındıklı Ziraat Odası ne yaptı :

Fındıklı Ziraat Odası örnek davranışta  bulunarak başta ilçedeki çiftçilerden  olmak üzere,  komşu il-ilçe ziraat odalarındaki çiftçilerden toplanan  kaybolmaya yüz tutmuş yerli ata tohumlarıyla üretim yapmaya başladı. Dedelerin ninelerin  ektiği yerel tohumları teşvik etmek için başlatılan çalışmada ilk sonuçları almaya başladı.

Piroje hakkında Fındıklı Ziraat Odasından yapılan açıklamada Faaliyetler hakkında  şu bilgiler verildi;

Fındıklı Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde başlatılan yerli tohum seferberliği, Fındıklı Belediye ve Fındıklı Organik Meyve Üreticileri Birliği desteği ile devam ediyor.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde başlatılan yerli tohum seferberliği,  Fındıklı Belediye ve Fındıklı Organik Meyve Üreticileri Birliği desteği ile devam ediyor.

 

Kaybolmaya yüz tutmuş yerel tohumları çoğaltıp yaygınlaştırılması amaçlanan proje kapsamında, Fındıklı Ziraat Odası toplantı salonunda çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapılarak üretim seraları gezildi.

 

Organik tarım ve tohum uzmanı Hasan Çetin Özbayram'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda çiftçilere uygulamalı tohum alma ve saklama yöntemleri konusunda eğitim verildi.

 

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy yaptığı açıklamada, başta ilçedeki çiftçilerden  olmak üzere,  komşu il-ilçe ziraat odalarındaki çiftçilerden toplanan  kaybolmaya yüz tutmuş yerli ata tohumlarıyla üretim yapmaya başladıklarını ifadede ederek,  dedelerin ninelerin  ektiği yerel tohumları teşvik etmek için başlatılan çalışmada ilk sonuçları almaya başladıklarını söyledi.

 

 Organik tarım ve tohum alma, saklama uzmanı Hasan Çetin Özbayram'ın sahip olduğu geniş bilgi ve tecrübesinden faydalanmak için ilçeye getirdiklerini kaydeden Özsoy, " Fındıklı Ziraat Odasının toplantı salonunda çiftçilere görsellerle teknik eğitim toplantısı yaptık. Daha sonra odamızın Sümer köyündeki üretim seralarında hocamızdan uygulamalı bilgiler aldık. Çiftçilere tohumların hangi olgunlukta alınması gerektiği, kaliteli tohum nasıl seçilir gibi bilgilendirmeler yapıldı. Ziraat odasının üretim bahçelerinden tohum olgunluğuna erişip toplanan çeşitli yerli sebzelerin tohumlarının nasıl alınacağı, hangi şartlarda saklanacağı, saklama süreleri ve yöntemleri soru cevap şeklinde uygulamalı olarak anlatıldı. Aldıkları bu eğitimden çiftçilerimiz  de memnun kaldı."dedi.

Özsoy, Fındıklı Ziraat Odası yönetim kurulu başkanlığı adına, çiftçi ve personelimizi bilgilendirmek için ilçemize gelen organik tarım ve tohum alma uzmanı Hasan Çetin Özbayram'a, ilçeye gelmesini sağlayan Fındıklı Belediye başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'na teşekkür etti.

 

 

 

ETİKETLER : Fındıklı Ziraat Odasından Rize Ziraat Odaları na örnek olacak proje çalışması yerlitohum
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Maksut küçüközdemir 2020-11-14 00:25:47
Rizenin sorunu
1 ci sirada İTAL çay kaçak çaydır kalitesiz ne olduğu belli deyil çay diye piyasada.
2.CI TABAN Fiyat geri gelmelidir
Çaydan Allahin nimetinden kota kaldırılsın.
3. CI Çaykur teknoleji yenil
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur