NEYİ NEYE FEDA EDİYORUZ..!


Bu haber 2020-11-19 23:26:48 eklenmiş ve 1358 kez görüntülenmiştir.

İkizdere Belediye Başkanı  Hakan KARAGÖZ  Yaklaşık bir yıl önce Rize ilimiz, İkizdere İlçemiz Gürdere(Ethone) Cevizlik (pakorom) köyleri arasında  İskenceDere vadisinde Rize  valiliği  çevre ve şehircilik müdürlüğü tarafından verilen ÇED  gerekli değildir raporu ile SR inşaatın başvurusu ile taş ocağı ruhsatı alınmıştı.

Yöre halkı ve desteklediği STK lar bu bilgiyi alır almaz Rize idare mahkemesine iptal davası açtı.

Dava 24.09.2020 tarihinde  Yöre halkı ve STK lehine  sonuçlandı.

Bu arada İyidere’de liman inşaatı ihalesi sonuçlandı ve limanın dolgusu için gerekli taşlar için Ocak arayışına  girildi.

21.08.2020 de ulaştırma ve altyapı bakanlığı Trabzon 11. Bölge müdürlüğü tarafından Bir önceki taş ocağı başvurusunda olduğu gibi aynı bölgenin hemen alt kısmı için ÇED gerekli değil raporu ile ruhsat alındı.

Bu durumda,  turizm destinasyon alanı olarak seçilmiş İkizdere vadisini üst tarafı turizm bölgesi alt tarafı ise Taş ocakları bölgesi olarak kullanılacağını net bir biçimde söyleyebiliriz.

Fakat şu anda ki durum Şimşirli köyü, Cevizli köyü ve Gürdere köyünden yılda 31.448.000 ton/yıl patlatarak taş çıkarılacak.

Bölge taş ocağı destinasyon haline gelecek.

Bu durum  sadece üç köyü etkilemeyecek orta ve uzun vadede cevizli köyü, Gürdere köyü, şimşirli köyü, yanında Güneyce, ıhlamurlu köylerini ve merkeze bağlı  birçok mahalleyi de etkileyecek.

Bu sorun bütün İkizderelilerin sorunudur ..!

Yöre insanımıza, tabiat güzelliklerine, yaban hayvanlarına, tarımına, hayvancılığına, arıcılığına ve köylerimize sahip çıkmalıyız.

İkizdere taş ocaklarına kurban edilmemeli.

İkizdere’ye hiç bir katkısı olmayan ve köylerimizin, köylülerimizin zarar göreceği taş ocaklarının yaptırılmaması için yöre halkının ve STK ların  haklı bir mucadelesi var.

İnanıyorum ki  yetkililer de bu durumun farkına varıp unesco tarafından  Dünyada korunması gereken vadilerden biri olan İkizdere vadisi ve bunun kollarından biri olan iskencedere vadisindeki bu kıyımı durduracaktır.

İkizdere vadisinden büyük şehirlere  göç etmiş 250-300  bin insanımız var bu insanların  gelip nefes aldıkları baba, ata toprakları olan cennet vadi İkizdere çözümü  daha  sorunsuz olabilecek  liman inşaatında kullanılabilecek mi?dedi.

ETİKETLER : İkizdere belediyesi Hakan KARAGÖZ Rize
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur