Müsiad Kongresinde Recep Taylan Başkanlığa seçildi...

Müsiad Rize Kongresinde Recep Taylan Başkanlığa seçildi
Bu haber 2017-02-01 22:36:12 eklenmiş ve 984 kez görüntülenmiştir.

İlyas GÜR

Rize Şubesinin12. Olağan Genel Kuruluna katılan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Müsiad olarak Türkiye’de 81 il ve 5 ilçe olmak üzere 86 şubelerinin bulunduğunu ifade ederek, “Sadece Türkiye’de değil dünyada örgütleniyoruz. Bu gün itibariyle 68 ülkede 181 şubemiz var Geçtiğimiz kasım ayında İstanbul’da organize ettiğimiz fuarda uydu dünyasının devlerini ağırladık Müsiad olarak son 5 yılda ülkemizde yaşanan sıkıntılarda durmamız gereken yerde durduk. Türkiye’nin son 10 yıllık süreçte dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olduğunu belirtti. 2023 vizyonunun; kişi başı yıllık geliri 25 bin dolara yükseltmek, 500 milyar dolar ihracat yapmak ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer almak olduğunu hatırlatan Olpak,“Önümüzde geçmemiz gereken 7 ülke var. Bu ülkeleri geçip 2023 hedefine ulaşabilmek için çok farklı şeyler yapmamız gerekiyor” dedi.

Milletçe, ‘Nasıl yapalım da bu 500 milyar dolar ihracat hedefinin içinde yer alalım’ diye düşünmek, üretime ve ihracata odaklanmak gerektiğini ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Vardan şunları söyledi:

“Türkiye bütünüyle 2023 vizyonuna kilitlenmelidir. Ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlar olarak devam etmemiz gerekiyor. Bizim eski alışkanlıklarımızdan kurtulup, bir zihniyet değişikliğine gidip bu vizyon içerisinde yer almamız lazım. Bürokrasinin mutlaka 2023 vizyonuna sahip Türkiye’ye ayak uydurması lazım. Engelleyici değil, insanların yolunu açıcı, hatta temizleyici, yolu da biraz meyilli yapıp hızlandırıcı olması lazım. Üçüncü konu da hepimizin bugünlerde yine sıkıntısını duyduğumuz yargı sistemi. Yargı sisteminin insanların hayallerinde, düşüncelerinde, vicdanlarında hiçbir şüphe bırakmayacak adil bir şekle dönüşmesi lazım. Tabi yapılan çok işler var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ama o atalet içindeki yapıyı değiştirmek çok zor hakikaten. Yapmak durumundayız, söyleyeceğiz. Yapılmayanın yapılmasını isteyeceğiz. Biz onun için var değil miyiz zaten. Bizim bu üç reformu yapmamız lazım. Türkiye’deki bu zihniyet devrimini tamamlayıp, 2023 yıllarına, 2050-2100 yıllarına taşımamız gerekiyor. Çünkü genç nüfusumuzun varlığından ve sayısının çokluğundan hep dem vuruyoruz, övünüyoruz ama siz onları gelecek vizyonuna göre yetiştirmezseniz, geliştirmezseniz, onlardan da bir hayır görmeniz mümkün olmaz.”

 

MÜSİAD Rize Şube Başkanlığına seçilen Recep Taylan, yaptığı konuşmada, “Bugün bayrağı altında toplandığımız bu kurum, kurulduğu günden bu yana huzur ve istikrarın taraftarı olmuştur. Bu memleketin doğruluğu, iyiliği ve güzelliği için çalışmaya gayret göstermiştir. Zaman zaman eğitim çalışmalarıyla, araştırma raporlarıyla yöneticilerin dikkatini çekmiş, onlara yardımcı olmuştur. Bazen dikkate alınmış bazen alınmamıştır. Dikkate alındığı zamanki faydalarını biliyoruz. Peki alınmadığı zaman ne olmuştur? 2001 krizinde genel kurulumuz yaklaşan tehlikeyi o dönemdeki yöneticilere haber vermiş, onları uyarmış fakat basiretsiz yöneticiler bu uyarıları dikkate almadıkları için maalesef bu ülke o karanlık günleri yaşamıştır” dedi.

Ülkenin en önemli gündem maddesinin Yeni Anayasa konusu olduğunu kaydeden Taylan, “Kurumumuz, Yeni Anayasa için yaptığı çalışmalar ve verdiği önerilerle sürece dışarıdan verilen en büyük katkıyı sağlamıştır, bundan sonra da sağlamaya devam edecektir. Artık, geçmişte olduğu gibi ‘İktidar olmak ama muktedir olamamak’ gibi anlamsız bir sözün tarihe karışma zamanı gelmiştir. Ülkeyi emperyalist güçlerin oyuncağı haline getiren karanlık güçlerin oyunları ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Müsiad Rize Kongresinde Recep Taylan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur