Bizimle dalgamı geçiyorsun valim...


Bu haber 2020-12-12 23:28:43 eklenmiş ve 1836 kez görüntülenmiştir.
Gazeteci İlyas GÜR yazdı ''Bizimle dalgamı geçiyorsun valim''
Yıllardır Rize’ de gazetecilik yaparım. Bu süre içerisine enteresan, komiğime giden, birçok olayla karşılaştım. Bazıları na şaşırıp kaldım, bazılarına güldüm. Bundan üç gün önce Rize Valisi Kemal Çeber Kovit-19 nedeniyle yasaklar denetleyen polis memurlarından üçünü maske mesafe ve suçu işleyen kafede oturmak üç polis memuruna ceza yazdırır. Buraya kadar alkışlanacak durum. Ama vali Kemal Çeber, bu cezayı cebinden ödeyerek adeta polisleri ödüllendirir. Şimdi bu durum zavallı bir vatandaşa olsa Sayın Valimiz bunu yapar mıydı, sanmıyorum. Bur durumu yorumlayan vali Çeber devletin resmi ajansına, “bundan sonra da aynı denetim hassasiyetinin gösterileceğini, cezaların yazıldığı kamu görevlileri tarafından ödeneceğini belirterek, kararın başta kolluk teşkilatları olmak üzere topluma örnek davranışlar sergilemek durumunda olan tüm kamu personeline örnek olacak” diyor. Vali Kemal Çeber, resmen bizimle dalga geçiyor. Hem polisi ödüllendiriyorsun, hem de bunun örnek olmasını söylüyorsun, pes vallahi…

 
Dedim ya komedi bir ülkede yaşıyoruz diye. Bir komedi de Sayıştay’ ın Karayolları genel Müdürünün hesaplarını incelemesiyle ortaya çıkıyor. Ovit Tüneli'nde yaklaşık maliyeti 19 bin 568 lira olarak hesaplanan bir iş için müteahhit firmaya 17 milyon lira ödendiğini ortaya çıkardı. Sayıştay raporunu TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu' na soran CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “19 bin lira için 17 milyon lira ödenmiş. Köprü ayağı 2.95 metre daha kısa yapılmış, üstelik parası tam ödenmiş. Bu nasıl vicdan? Sayın bakan, gece bu raporu okuyunca canım sıkıldı, üzüldüm. Yataktan kalkamadım” diye isyan etti.

Sayıştay raporlarında kendisine 19 bin lira verilmesi gerekirken 17 milyon ödenen Cengiz Holding 47 milyon dolara son model jet siparişi verdi. İnsanın aklına acaba jet almak için parası az eksik olduğu için Ovit tüneli için fazla parayı bundan dolayı mı verdiler diye bir soru işareti kalıyor.





ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur