RİZE DEKİ “KENTSEL DÖNÜŞÜMLER İÇİN ” BASIN TOPLANTISI

BAŞKAN METİN, RİZE DEKİ “KENTSEL DÖNÜŞÜMLER İÇİN ” BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
Bu haber 2020-12-30 02:01:25 eklenmiş ve 1385 kez görüntülenmiştir.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize’de görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerimiz ile Rize Belediyesi’nin koordinesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ eliyle Rize şehir merkezinde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları  nedeniyle düzenlenen  toplantıda bir araya gelerek çalışma ve projelerin son durumuyla ilgili genel bir değerlendirmede bulundu.

Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı  toplantıda Başkan Rahmi Metin, yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi: ” 1970 li yılların başlarında mevcut 23 dönümlük bir alanda deniz dolgusu üzerinde yapılan  yapılar, zamanla hem inşaat tekniği açısından hem uğradığı korozyonlar açısından ve yıllara sarih iki katiken üzerine atılan yeni katlarla beraber hem statiğinde hem betonarmesinde ciddi anlamda yıpranmalar oldu. Bunlar alınmış numuneleriyle beraber de  ortaya konmuş  gerçekler. Rizede de on, onbeş yıldır yıkılma tehlikesine karşı konuşuluyor.

Bizde bu hadiseler üzerine göreve geldikten sonra Çevre Şehircilik Bakanlığımızla burada bir Kentsel dönüşüm yapılabilir, mevcut şehrin ana aksını ticaretin yüzde otuz kırkını oluşturan bu aks üzerinde yeni bir yapılanmanın gerektiğini defaatle söyledik. 

Milletvekillerimiz ve gerekse İl Başkanımız belediye olarak bizlerin, Ankara- Rize görüşmeleri sonucunda burada bir proje ortaya çıkarılmış oldu.
 Proje 23 dönümde yaklaşık  8700 metre kare üzerinde oturan 126 tane hem özel, hem Belediye Blokları alanında dediğimiz zemine oturuyor. Ancak üst katlarda elli bin metrekarelik bir inşaat alanı vardı. İşte bu yaklaşık otuz bin metrekarelere kadar düşüyor.
 Yani daha sadeleşip daha az yoğunluğu olan bir yapı stoğu orada olmuş olacak.
 Bu anlamda Rize’nin çehresini değiştirecek bir proje. İki bodrum katı olacak. Bunların biri yine dükkanların kendi bodrum katı olacak,ve alt katta da şehrin ihtiyacı nispetinde otopark olmuş olacak. 

Tamamıyla 23 dönümlük alan da yayalaştırılmış bir alan olacak. Vatandaşlarımızı elimizden geldiğince memnun edebilmek için Çevre Bakanımız  sağolsun gerek taşınma gerekse kira yardımlarında ve süre olarak da beş yüz günde bitirilmesi noktasında kararlar alındı. İnşaallah bu süre içerisinde binalar yapılıp hak sahiplerine teslim edilecek. Yapılacak binalar;  Doğu, Batı, kuzeyden güneye olma şekliyle kısmen değişiklikler oldu. 

Bu ayarlamalar da yine TOKİ tarafından çok güzel bir şekilde yapıldı. Ofis katlarının bölümünde deniz ve dağ cephesini  alt kat ve üst katı gören kendi içerisinde bir ahenk oluşturuldu. Şu anda da geçen hafta itibarıyla GEDAŞ yetkilileri buraya geldiler, onlarla beraber vatandaşımız geliyor nokta olarak ne kadar hakkı var, ne kadar alacak, metrekaresi eksiliyor mu? eksiliyorsa onun parasını alıyor.  Artıyorsa onun borcunu farkını ödüyor. 
Böylece bütün yapı kurgulanmış oldu.

 Böylece, Rize’miz uzun yıllar boyu sağlamlığa sahip olabilecek içerisinde güvenle ticaretini yapabileceği binalara sahip olabilecek. Belki de bu binaların yapılış şeklide dış mimarisi de bundan sonra Ekrem Orhon Mahallesi ve benzer alanlarda yeni çalışmalar ve yatırımlara örnek bir proje olmuş olacak. Rize’nin çehresi bu binalarla beraber ciddi anlamda değişmiş olacak. 15 Ocak tarihine kadar herkes uzlaşmasını yapabilecek, 30 Ocak ta boşaltma ile beraber yıkım işlemi ve ilk kazmamız vurulacak. Blokların tümü Maliye bloklarından yıkıma başlanılıp aynı dönemde bitirilecek.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER : Rize belediyesi kentsel dönüşüm
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur