Çay kanunu vatandaşımıza yeni sorumluluklar getirebilir...


Bu haber 2021-01-12 17:24:05 eklenmiş ve 1704 kez görüntülenmiştir.
AK Parti Rize Milletvekili, Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı katıldığı canlı yayın programında  Çay kanunu çalışmalarına değindi, Milletvekili Avcı, önümüzdeki süreçlerin en önemli gündemlerinden bir tanesinin çay kanunu olacağını belirterek, “Yatırım anlamında çok önemli problemleri bu dönemde ortadan kaldıracağız. Çay kanunuyla ilgili bir şekilde adımlar atmamız gerekiyor. Yıllar önce çalışılmış, üzerinde müzakereler edilmiş bir taslak elimizde zaten var. dedi AVCI Konuşmasına şöyle devam etti...

Takıldığımız tek bir nokta var. Yoksa çay kanununu meclis gündemine getirmekten daha koyla bir şey yok. Çay kanunuyla ilgili şov yapmak için bir maddelik iki maddelik kanun teklifleri var. Sırf vatandaşın kafasını karıştırmak için bir maddelik iki maddelik çay kanunu teklifleri getirildi meclis gündemine. Bunun bu kadar basit olmadığını, hazırlanan çay kanunun taslağının 45 maddeden oluşan tafsilatlı kanunun olduğunu ve çay sürecinin bütününü düzenleyen bir taslak. Halbuki vatandaşın odaklandığı tek bir konu var.


 ÇAYKUR’un fiyatının altında özel sektör çay alamasın ve bu da kanunla belirlensin. Fakat sorunun çözümü bu değil. Diğer yandan serbest piyasa ekonomisine aykırı olacağı düşüncesiyle bunun kanunla belirlenmesinin mümkün olmadığına yönelik kamu görüşü var. Başka bir şekilde yapılabilir mi bu peki?  Başka bir şekilde yapmak içinde gayret gösteriyoruz. Bunun adını bu şekilde koymayız ama belki başka bir şekilde bu düzenlenebilir. Ama sorun sadece o değil. Çayın gübrelenmesinde üretim mekanizmana kadar olan hatta vatandaşa ulaşana kadar olan süreci düzenleyen bir kanuna ihtiyacımız var bizim. Bunu yapabilme adına elimzde bir taslak var. Ama vatandaşımızın sadece şu fiyatın altında çay alınmasın beklentisi olduğu için özellikle şov yapmaya yönelik muhalefet partisi milletvekillerinin şov yapmak için kanun teklifi verdiğini görüyoruz.
Bu çay kanunu vatandaşımıza da yeni sorumluluklar getirebilir. Bir çiftçi mantığıyla çaya bakabilmemiz lazım. Yine çay zamanı 20 tane gürcüyle çayımı toplarım, devletin ve özel sektörün paramı bana peşin vermesini isterim diye düşünüyorsak bu mantık içinde çay kanununu çözebilmemiz mümkün değil.  Çay kanunu yapacaksak tarafların tamamının üzerine düşenleri yapması lazım.  Önümüzdeki dönemim en önemli konusu bu olacak. Bende bu süreci takip etmeye ve gündeme getirmeye devam edeceğim. Çay konusunda muhalefetiyle iktidarıyla hiçbir şekilde kimsenin bir bilgiyi kimseden kaçırmadan çok şeffaf bir şekilde, işi siyasi ranta dökmeden Rizeli hemşerilerimize nasıl bir fayda sağlarız diyerek bütün siyasi partilerin bir araya gelerek burada bir fikir birliği içinde bir kanun taslağıyla hareket etmeli. Bunu yapabilir miyiz? Yaparız. Biz iktidar partisi olarak paylaşır oturup konuşuruz. Çay kanununu artık yapmyapmalıyız. Önümüzdeki süreçte bizim en önemli gündemimiz bu olacaktır” dedi.


KAYNAK : HABERETANIK.COM
ETİKETLER : AKP RİZE MUHAMMET AVCI ÇAY ÇAYKANUNU
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur