Güneysu’ya RTEÜ'ait 28 bilok 448 lojman yapımına başlandı...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı, Rize'nin Güneysu ilçesi Adacami Mahallesi`nde 28 bilok 448 lojman yapımına başlandı.
Bu haber 2016-10-25 15:26:42 eklenmiş ve 2615 kez görüntülenmiştir.

Güneysu’ya RTEÜ'sıne ait 28 blok, 448 daireden oluşan lojmanların yapımına başlandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı, Rize’nin Güneysu ilçesi  Adacami Mahallesi`nde 28 blok, 448 daireden oluşan lojman yapımına başlandı…Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 16 bin  Öğrenci kapasitesi olarak her geçen gün üniversite tercih edilir konuma geldi. Rize’de öğretim üyeleri  konaklama sorunu yaşanıyor.

Bu kapsamda Rize’de öğretim üyeleri  konaklama sorunu çözmek için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı bir adım attı. Bu olumlu adımla beraber üniversitenin konut  sorunu çözülmesi planlanıyor.

Bu kapsamda Rize’nin Güneysu ilçesi  Adacami Mahallesi’nde bulunan 50 dönümü Rize Belediyesi’ne, 30 dönümü hazineye, 60 dönümü ise özel şahıslara ait olan 140 dönüm arazı üzerine yaklaşık 448 lojman yapımına,2016 yılı içerisinde inşasına  başlandı.

Güneysu Toplu Konut Yerleşkesi’nin tamamlandığında toplam 28 blok, 448 daireden oluşacağı yürüyüş yolları, sosyal alanlar, açık spor alanları, çocuk oyun alanları, kontrollü geçiş noktaları rekreasyon alanlarının da hizmete sunulacak.

 Ayrıca bu alanda konutların içinde sosyal tesisleriyle beraber güzel yaşanabilir bir yaşam alanı oluşturma planlanmaktadır.

 

Konu ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  tarafından  bir açıklama yapıldı: Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Güneysu İlçesi Adacami mevkiinde yapımına devam edilen lojmanların inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Rektörümüz, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanvekili Yrd. Doç. Dr. İlker USTABAŞI ile birlikte yapımı süren binaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yapımı iki etap halinde gerçekleşecek olan üniversitemiz Güneysu Toplu Konut Yerleşkesi’nin tamamlandığında toplam 28 blok, 448 daireden oluşacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, yürüyüş yolları, sosyal alanlar, açık spor alanları, çocuk oyun alanları, kontrollü geçiş noktaları rekreasyon alanlarının da hizmete sunulacağının planlandığını söyledi.denildi.

ETİKETLER : Güneysu 400 lojman 500 öğrenci yurdu Recep Tayyip Erdoğan Üniversite
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
İlhan 2017-05-07 15:25:37
Güzel bi yatırım allah hayırlı ugurlu etsin ama burda biz çalışan işciler olaral magduruz bizi işten çıkardılar paramızı ödemiyorlar dört gündür yatıyoruz yetkililerden el atmalarını istiyoruz
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur