Tek Kişiye Göre Anayasa Yapılmak İsteniyor...

Demokrat Parti Rize il Kongresine katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal kongre de yaptığı konuşmada Referandumda Demokrat parti olarak HAYIR oyu kullanmayı karar aldık dedi.
Bu haber 2017-02-14 16:32:27 eklenmiş ve 881 kez görüntülenmiştir.

Demokrat Parti Rize İl kongresinde Konuşan DP Genel başkanı Gültekin Uysal, 16 Nisanda yapılacak referandumda tek kişiye göre anayasa oylanacağını belirten Uysal Şöyle devam etti, referandumda tek kişiye göre bir anayasa oylanacağını iddia ederek, “vatandaşın oy vereceği yeni anayasayı iyi araştırması gerekir” dedi.Uysal, "1946`da "Milli Şeflik" dönemine itiraz etmiş bir hareketin, ikinci Milli Şeflik dönemine de itiraz etmekten başka bir seçeneği yoktur." dedi.

Uysal, partisince Rize İl Kongresinde yaptığı konuşmada, uzun süredir iktidardan uzak olmalarına rağmen alınları ak ve başları dik şekilde milletin huzurunda olduklarını kaydetti.
Uysal, MHP Genel Başkanı  DevletBahçeli`nin daha önceki seçimlerde  Erzurum`da iktidarın önüne "Getirin idamı, bölücübaşını asalım" diyerek ip attığını söyleyerek, "Şimdi o ipi atanlar iktidarın karşısında havlu attı." diye konuştu.

Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda Genel İdare Kurulunda oybirliğiyle aldıkları kararla "Hayır" diyeceklerini aktaran  Uysal, şunları kaydetti: 
"Bizim aldığımız `Hayır` kararı sadece usulü tamamlama işlemi. Sebebi 1946`da Milli Şeflik dönemine itiraz etmiş bir hareketin, ikinci Milli Şeflik dönemine de itiraz etmekten başka bir seçeneği yoktur. Bugünkülerin milliliği de sorgulanır.

Tek adam dayatmasıyla beraber  Türkiye`de sadece madde madde referanduma sunulan anayasa değişiklik tekliflerinin içeriğine madde madde değil, ruhuna ve  Türkiye`nin içine götürülmek istendiği noktaya bakıldığında bu değişiklik `Bir kişinin şahsında bütün kuvvetleri onun nefsinde toplayalım` teklifidir."

 

http://www.rizehaber.org/Haber/Tek-Kisiye-Gore-Anayasa-Yapilmak-Isteniyor-7790.html

ETİKETLER : Demokrat Parti Rize Gültekin Uysal DP.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur