ÇAY ÜRETİCİLERİ İHANETE UĞRAMIŞTIR...


Bu haber 2021-03-05 02:17:56 eklenmiş ve 1270 kez görüntülenmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk DENİZ yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanlığı'nın 02.03.2021 tarih ve 31411 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararıyla Azerbaycan'dan gümrük vergisiz 300 ton çay ithalatı serbest bırakılmasına tepki göstererek şu ifadelere yar verdi.
Türk çayına yeni bir darbe daha... Cumhurbaşkanı kararıyla Azerbaycan’dan gümrük vergisi alınmadan çay ithalatı serbest bırakıldı. Alınan bu kararla Türk çayına ihanet edilmiştir.
Cumhurbaşkanlığı'nın 02.03.2021 tarih ve 31411 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararıyla Azerbaycan'dan gümrük vergisiz 300 ton çay ithalatı serbest bırakıldı.
ÇAYKUR’un 100 bin tonun üzerinde stoğunun bulunduğu, çayların depolarda küflendiği bir dönemde yurt dışından gümrüksüz çay ithalatına izin verilmesi Türk çayına vurulan en büyük darbedir.
Gümrüksüz çay ithalatına izin verilen Azerbaycan’ın toplam yıllık çay üretim miktarı 1.000 ton. Bunun 300 tonunu Türkiye'ye ihraç edecek. Kalan çay miktarı 700 Ton. Azerbaycan’ın nüfusu 9.981.000.  Azerbaycan'da kişi başına çay tüketimi 0,21 kg. Yıllık çay tüketim miktarı 2 bin ton. Yıllık çay üretimi 1.000 ton. Yani Azerbaycan çay ithalatçısı bir ülke. Ülke içindeki çay ihtiyacını karşılamak için ürettiği çay kadar dışarıdan da çay satın alıyor. 
Türkiye ise kendi vatandaşının çay talebini karşılamak için yurt dışından çay ithal eden Azerbaycan’dan çay ithal edecek. Bunu anlamak mümkün değil. 
Azerbaycan’ı desteklemek için alışveriş yapacaksak Azerbaycan’a ÇAYKUR’un depolarında biriken çaylarından satalım ya da farklı ürünlerle çayı takas edelim. 
Hem ÇAYKUR’un stok sorunu çözülmüş olur, hem kendi çay üreticimiz desteklenir, hem de Azerbaycan’ı ihtiyacı olan bir üründe desteklemiş oluruz. Ülkeler arası ticaret bu şekilde olmalıdır.
Azerbaycan'a çay satmamız gerekirken onlardan gümrük vergisiz çay almamızı sağlayacak düzenleme yapılmasında başka bir amaç olduğunu anlıyoruz. O nedenle merak ediyoruz ve soruyoruz; 
• Azerbaycan’dan çay ithalatını kim ve nasıl yapacak?
• Bu işten kimler para kazanacak?
• Bu karar kimlere para kazandırmak için alındı?
Bu kararla çay üreticilerine haksızlık ve vefasızlık yapılmıştır.
Alınan bu karar Türk çayına en büyük ihanettir. 
Saray ve AKP aldıkları bu kararın nedenlerini çay üreticisine anlatabilmelidir. 
Stoklarımız çay doluyken bu ticaret Türk çayına yapılan bir ihanettir.dedi.

ETİKETLER : #CHPRİZE
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur