DP Genel Başkanı, İl Başkanları toplantısında konuştu…

Demokrat Parti İl başkanları, Genel Başkan Gültekin Uysal başkanlığında Genel Merkez’de toplandı. Uysal, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz hadisesinin Türkiye’nin siyasi yürüyüşünde iç politikada olduğu kadar, dış politikada da iklim değişikliğine yol açtığını söyledi.
Bu haber 2016-10-05 18:58:33 eklenmiş ve 740 kez görüntülenmiştir.

Genel Başkan Gültekin Uysal, Türkiye gündemi ve teşkilat meselelerinin konuşulduğu toplantıda yaptığı açış konuşmasında şunları ifade etti:

 

“15 Temmuz, dış politika açısından da iklimi değiştirmiştir”

 

“Türkiye’nin biriktirdiği sorunları vardır. Bu sorunlar üzerine bir de 13-14 yıllık iktidarın laikliğin değişmesini isteyen bir Meclis Başkanının olduğu, Lozan hezimet mi zafer mi diyerek Kadir Mısırlıoğlu gibi birtakım kişilerin argümanlarına sığınan bir Cumhurbaşkanı eliyle yönetildiğini hepimiz üzülerek görüyoruz.

 

Ortak hafızamızı hezimetleri ve zaferleriyle birlikte kabul edip sayan bir bakış açısıyla tarihe sırtınızı dayayarak bugünkü meseleleri değerlendirmezseniz, bugün yaşadıklarımızı daha da derinleştirecek bir kaos ortamına sebebiyet verirsiniz.

 

15 Temmuz hadisesi, Türkiye’nin siyasal yürüyüşü içinde dış politika açısından da önemli bir şekilde iklimi değiştirmiştir.

 

İktidarın kendi siyasetini tahkim etmek, kuvvetlendirmek, kendi tasavvurunu Türkiye’ye başka enstrümanlarla dayatabilmesi için bir iklim oluştuğu gibi genel bir kanaat var ancak ben bu görüntünün geçici bir görüntü olduğu kanaatindeyim.

 

Her vakit uyanık olmamız gereken bir coğrafyada siz, üzerine oturduğunuz birikimle beraber içten ve dıştan operasyona açık hale getirirseniz ülkeyi, ülkede yaşanan operasyonun yanı sıra Avrupa başkentlerinin de operasyonlarıyla karşı karşıya kalırsınız.

 

Şimdiye kadar, ülkenin düzeninin, birliğinin, güvenliğinin tehdit altına alındığı bir iklimde, ister istemez birtakım siyasi tenkitlerimizi, eleştirilerimizi sınırlı bir şekilde dile getirdik. Bugün geldiğimiz noktada, kırk katır mı kırk satır mı tercihlerinin arasında milletin de insanlarımızın da siyasi alan içerisinde kendi vazifesini yapmayı amaç edinmiş başta bizler olmak üzere tüm siyasi aktörlerin de “korkusuzca yaşama hürriyeti” diyebileceğimiz haklarını kullanamadığı bir iklimde olduğumuzu da hepimiz görüyoruz.

 

 

 

“Ekonomik problemleri, darbe teşebbüsüyle birlikte

gölgeleme yoluna gidecekler”

 

Türkiye’nin bütün bu biriktirdiği problemler arasında bir de ekonomik problemleri var. Bütün bu ekonomik problemleri darbe teşebbüsüyle birlikte gölgeleme yoluna gidecekler ama son 5 yıl içerisinde orta vadeli planla beraber 2011 yılından itibaren ortaya koydukları bütün hedeflerin, büyüme oranları da dahil olmak üzere, tutmadığını görüyoruz. Bugün darbe teşebbüsü oldu ne yapalım, diyerek yapabilecekleri bütün açıklamaların da bir anlamı olmadığını bilmemiz gerekiyor.” 


Kaynak : DP

ETİKETLER : DP Gültekin Uysal
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur