Tekgıda-İş Sendikası: Sendikacılık Akademisi'ni kurduk...


Bu haber 2021-03-24 02:40:48 eklenmiş ve 1059 kez görüntülenmiştir.
BİR HAYAL GERÇEKLEŞTİ SENDİKA AKADEMİSİ KURULDU!

Tekgıda-İş Sendikası uzun zamandır üzerinde çalıştıkları, üyelerinin, yasal haklarının bilincine varabilmesi için gerçekleştirecekleri eğitim projelerini esas alan, Ankara'da Sendikacılık Akademisini, gerek sendikanın internet sitesinden gerekse sosyal medya hesaplarından basına ve kamuoyuna duyurdu. Akademinin başkanlık görevini ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç üstlendi.

Türkiye sendikal tarihinde bir ilki gerçekleştiriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İşçi sınıfı tarihi boyunca hakları için büyük mücadeleler verdi. Sendikalar bu hak mücadelesinin örgütlü gücü olmak için kuruldu. İşçi sınıfının tarihi geçmişten günümüze kayıt altına alındı. Ancak hak mücadelesi bir ayağıyla işçi eylemlerinden oluşsa da aynı zamanda ekonomik ve siyasal zeminde de yürümek zorundaydı.

Sendikal yapılar kuruldukları günden itibaren asıl amaçlarını yani işçi sınıfını örgütlemeyi esas aldılar. Sendikalar büyüdükçe ve güçlendikçe işçi sınıfının menfaatlerini arttırmak için ekonomik ve siyasal argümanları kullandılar. Ancak yine de önemli bir eksikleri var. Sendikaların üyelerine yasal haklarının bilincine varması için gerçekleştirdikleri eğitimler de önemli ama sendikal yapının gelecek öngörüsü içinse yetersiz.

Tekgıda-İş Sendikası olarak bu eksiği hem sendikal yapıda hem de kendi bünyemizde gördüğümüz için ve bu eksiği tamamlama isteğimizle Sendika Akademisi kurmaya karar verdik. Tekgıda-İş Sendika Akademisi için ilk adımı attık ve yola çıkmış olduk.

Merkezi Ankara’da olan Akademimizin Başkanlığını ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç üstlendi. Yıldırım Koç’la birlikte oluşturulan Akademi Danışma Kurulunda Türkiye’nin pekçok üniversitesinden alanlarında uzman çok sayıda akademisyen yer alıyor.

Ekonomik krizin hergün daha da derinleştiği, işverenlerin ve siyasal iktidarın krizin faturasını işçilere çıkartmaya çalıştığı, Sosyal Güvenlik Kurumu açıklarının büyüdüğü, TÜİK’in enflasyon verilerine güvenin olmadığı, Uluslararası alanda Türkiye’yi her açıdan ilgilendiren önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Tekgıda-İş Sendikacılık Akademisi, uzmanların katkılarıyla, dünyada ve Türkiye’de çalışma yaşamındaki, ekonomik ve toplumsal durumu incelemeyi, bu konularda kamuoyuna yaptığı açıklamalar ve hazırladığı raporlarla sendikal camiayı, sendikasız işçileri, üniversitelerimizin Çalışma Ekonomisi bölümlerindeki öğretim üyeleri ve öğrencileri bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Tekgıda-İş Sendika Akademisi hazırlayacağı raporları, gerek kendi sosyal medya hesaplarından, gerekse kurum ve kişilere elektronik posta yoluyla veya basın açıklaması şeklinde duyuracaktır. Umuyor ve diliyoruz ki, Akademimiz çalışma hayatında önemli bir ihtiyacı giderir ve işçi sınıfının hak mücadelesine önemli katkılar sağlar.

Mustafa TÜRKEL
Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur