RTEÜ125 Üniversite arasından 4.oldu...


Bu haber 2021-03-29 00:07:43 eklenmiş ve 1368 kez görüntülenmiştir.
 
RTEÜ125 Üniversite arasından 4. olmdu...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), TÜBİTAK Araştırma Programları Başkanlığı  (ARDEB) tarafından yayınlanan 2016 - 2020 yılları 5 yıllık proje istatistiklerine göre ülkemizde 2000 yılından sonra kurulmuş olan 125 Üniversite arasından 4. olmuştur.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kuruluşu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Üniversitelerin 2016–2020 yılları arasını kapsayan 5 yıllık proje istatistiklerini yayınladı. TÜBİTAK tarafından yayınlanan raporda Üniversitelerin son 5 yılda müracaatta bulunduğu proje sayısı, desteklenen proje sayısı ve proje bütçeleri gibi bilgiler yer almaktadır.

RTEÜ, 2000 yılından sonra kurulmuş olan 125 Üniversite arasında 4. Sırada yer almıştır. Bu kategoride, Gebze Teknik Üniversitesi birinci, İstanbul Medipol Üniversitesi ikinci, TOB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ise üçüncü sırada bulunmaktadır.
RTEÜ, Devlet ve Vakıf dâhil ülkemizdeki tüm Üniversiteler kategorisinde ise, 36. Sırada yer almıştır. Bu kategoride, Ortadoğu Teknik Üniversitesi birinci, Ege Üniversitesi ikinci ve Hacettepe Üniversitesi de üçüncü sırada yer almıştır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ise TÜBİTAK tarafından desteklenmiş olan 50 proje sayısı ile 171 üniversiteyi geride bırakarak 36. sırada yer almıştır. RTEÜ, ortaya koyduğu bu başarıyla  ile kendisinden çok önceleri; 1974, 1975, 1982 ve 1992 yıllarında kurulmuş olan  birçok üniversiteyi geride bırakarak ar-ge çalışmalarında elde etmiş olduğu başarıyı proje konusunda da göstermiş oldu.

Üniversitemizin söz konusu başarıyı elde etmesinde katkısı olan öğretim elemanlarımız ile RTEÜ’nün akademik performans ve başarısının artması için çalışan akademik ve idari personelimize teşekkür ederiz.

ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur