ajansrize.net`in hakim kararıyla kapatıldı
ajansrize.net, Rize Sulh Ceza Hakimi Nail Özdemir`in 2017/404 Değişik İş No`lu kararıyla kapatıldı. Hakim kararında kapatılma gerekçesi olarak Rize Milletvekili Hasan Karal`ın toplum nezdindeki itibarını zedeleyici nitelikteki haberlerle ilgili olarak alındığı belirtildi.
Bu haber 2017-02-19 14:56:26 eklenmiş ve 1190 kez görüntülenmiştir.
Çeşitli tarihlerde bir kısım url adreslerine erişim engelleme kararı getirildiği, ancak erişim yasağına rağmen, sitenin blog sayfası görünümünde olduğu, erişimin engellenmesi kararı ile sözkonusu haberlerin yayınlanmasına engel olunamadığı, haber içeriklerinin eleştiri sınırlarını aştığı, sözkonusu haberlerin, Rize Milletvekili olan başvurucunun toplum nezdindeki itibarını zedeleyici nitelikte haberler olduğu, başvurucuyu töhmet altında bıraktığı, hakarete varan ağır söylemler içerdiği, netice itibariyle haberlerin başvurucunun kişilik haklarına saldırı mahiyetinde haberler olduğu gerekçesiyle ajansrize.net haber sitesinin tüümüyle kapatılması kararı alındı.
Hiçbir şekilde uyarı yapılmadan, hakim kararı tebliğ edilmeden Rize Milletvekili Hasan Karal`ın avukatı aracılığıyla yaptığı ikinci başvuru sonrası Rize Sulh Ceza Hakimi Nail Özdemir, sitenin bütünüyle kapatılması kararı verdi.
Kapatma kararına konu olan dört adet haberden söz ediliyor. Bu haberlerin ilkinde, 22 Ocak 2017 tarihinde TBMM`nin 7 Şubat`a kadar tatil edilmesine ilişkin oylamada 5 Milletvekilinin mükerrer oy kullandıklarının ortaya çıktığı, ikincisinde Milletvekili Mehmet Bekaroğlu`nun bu sahtecilik olayına ilişkin açıklaması, üçüncü ve dördüncüsünde ise geçmiş iki habere atıfta bulunulduğu ifade ediliyor.
http://www.rizehaber.org/Haber/ajansrizenetin-hakim-karariyla-kapatildi-7801.html
Yorumlar
Diğer GÜNCEL haberleri