Pazar Şoförler Odası Başkanı Yüksel ’’ Fatura Yine Esnafa Çıktı ‘’


Bu haber 2021-05-18 00:25:18 eklenmiş ve 278 kez görüntülenmiştir.
Rize Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’nde yayınlanan Toplu Ulaşım Tedbirleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CEVAHİR TOPALOĞLU 

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgesinde yer alan Tolu Ulaşım Tedbirleri kapsamında’’ Şehirler arası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacaktır, Şehir içi toplu ulaşım araçları (minibüs, midibüs vb.) ise 14.04.2021 tarih ve 6638 sayılı Genelgemizle getirilen esaslar çerçevesinde % 50 kapasite sınırlamasına ile ayakta yolcu kabul edilmemesi kuralına tabi olarak faaliyet sunabileceklerdir.’’ açıklamaları üzerine Pazar Şoförler odası başkanı Osman Yüksel açıklamalarda bulundu.

Başkan Osman Yüksek yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“BU YÜKÜ ESNAFIMIZ ARTIK KALDIRACAK DURUMDA DEĞİL”
“Son 14-15 aydır uygulanmakta olan tam ve kontrollü kapanmalarda fatura esnafımıza çıkarıldı. Verilen destekler çok yetersiz kaldı. Borçlar hep faizli ertelendi. Şimdi bu saatten sonra esnafın yarasına merhem olacak şekilde karşılıksız hibe desteği ve tüm borçların faizsiz yılsonuna kadar ertelenmesi kaçınılmaz oldu. Çünkü bu yükü esnafımız artık kaldıracak durumda değil”.

“TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNE İNDİRİMLİ AKARYAKIT VERİLMELİ”
“Havayoluna hiçbir kısıtlama getirilmez iken şehirci ve şehirlerarası toplu ulaştırma araçlarına yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıma kısıtlaması getirilmesi artık esnafımızın taşıyacağı bir yük değildir. Bu kesimde hizmet veren esnafımıza KDV ve ÖTV den arındırılmış ticari akaryakıt verilmeli ve özel olarak desteklenmelidir”.


ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur