Rize'de 6 Siyasi Parti İl Başkanı Yaş Çay Hakkında ortak Deklarasyon yayınlandı...


Bu haber 2021-05-28 15:57:09 eklenmiş ve 447 kez görüntülenmiştir.
Siyasi Partilerin Rize İl Başkanları Ortak Açıklaması Değerli hemşerilerimiz, 
 
2021 yılı yaş çay kampanya sezonu yine hayal kırıklığı ile açıldı. Sezon başında açıklanan dekar başına 600 kilogramlık kota ve kontejan kısa bir süre içerisinde kontejanın 15 kiloya kadar inmesiyle üreticinin sevinci kısa bir sürede kursağında bırakılmıştır. Çaykur’un kampanya sezonunun hemen başında 15 kilo kontejan uygulaması anlaşılır değildir.4 lira olarak açıklanan çay fiyatının özel sektörde 2.80 lere kadar inmesi kabul edilebilir değildir.
Üstelik özellikle yüksek kesimlerde henüz yoğun bir şekilde çay toplanmaya başlanmamıştır. Buna rağmen uygulanan bu kontejanla, müstahsillerimizin emeklerinin karşılıklarını almaları mümkün değildir. Üreticilerimiz bilerek özel sektöre yok pahasına mahkum bırakılmaktadır. Oluşturulan bu sağlıksız ortam çay müstahsili olduğu kadar ufak sermayelerle fabrika işleten işletme sahiplerini de kötü etkilemektedir. Hükümetin sadece yüksek sermayeli fabrika sahiplerini destekleyen politikaları ile küçük sermayeli fabrikalar adeta fason üretim merkezleri haline gelmiştir.
 Bütün bu olumsuzlukları gidermenin yolu bellidir.
Yıllardır tartışılmasına rağmen hükümet tarafından bilerek buzdolabında bekletilen yaşçay kanunu bir an önce çıkarılmalıdır.
Bu yolla taban fiyatın altında yaşçay alımının önüne geçilmelidir. Çıkarılacak bu kanunla Çaykur’un daha verimli hale gelmesi ve organizasyon kabiliyetinin arttırılması sağlanacaktır. Çıkarılacak çay kanunu ile kontenjan sorunu giderilebilecektir. Çay Kanunuyla müstahsillerin sorunları çözüme kavuşturulacağı gibi ufak sermayeli fabrika sahipleri de desteklenerek onların da mağduriyetleri giderilmiş olacaktır.. Müstahsilimiz kazanacak, çayımız da sanayisi ile birlikte yüksek değer bulacaktır. Yani özetle sorunlar belli olduğu gibi çözümleri de mevcuttur.Çay sorunu kesinlikle çözümsüz değildir. Sadece sorunları çözecek siyasi bir irade aranmaktadır. Vatandaşlarımızın talebi çay sektöründeki sıkıntılara karşı yetkililerin yıllardır tıkadıkları kulaklarını Rizeli hemşerilerimizin sesine açmaları ve mağduriyetlerinin giderilmesidir.
 Büyük Rizeli Ekrem Orhon’un meşhur sözüyle sesleniyoruz ‘’Rize senden Rize için elinden geleni yapmanı bekler.’’
 Bizler Siyasi Parti Rize İl Başkanları ve aynı zamanda da birer çay müstahsili olarak, siyasal farklılıklarımızı bir yana bırakıp, Rize için Çayımız için buradayız. Çayımız her şeyden önemli ve siyaset üstüdür. İktidarıyla muhalefetiyle bir olalım. Rize için gereğini yapalım diyoruz.
 Aydın Taşer 
 DEVA Parti.Rize İl bşkn.V. 
 Ayşegül Akyıldız Özyanık İYİ P. Rize İl Bşk. 
 Eyüp Demir
 DOĞRU P.Rize İl Bşk.
 Muhammet Kaçar 
 SAADET P. İl Bşk. 
 Saltuk Deniz 
 CHP Rize İl Bşk. 
 Hamit Çelik 
 DEMOKRAT P. Rize İl Bşk.
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur