Rizelilerden Can Ataklı'ya suç duyurusu...


Bu haber 2021-06-02 01:47:39 eklenmiş ve 348 kez görüntülenmiştir.

Rizeliler, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle gazeteci Can Ataklı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin konuşan RİDEVA ve RİDEF Başkanı Recep Albayrak, "Her daim milli birlik ve bütünlüğü savunan insanların memleketi olan Rize'mize yapılan bu hakareti kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

 Rizeliler, gazeteci Can Ataklı'nin bir televizyon kanalında sunduğu programında Rizelilere yönelik söylediği sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Rize Dernekler (RİDEVA) ve Vakıflar Birliği Vakfı Rize Dernekler Federasyonu'nun da (RİDEF) aralarında bulunduğu 58 derneğin yöneticisi tarafından yapılan suç duyurusunun ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.
 Can Ataklı'nin iki suçtan cezalandırılması talep edildi
 Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, şüpheli Can Ataklı'nin kendisinin sunduğu televizyon programında bir parti genel başkanının Rize ziyaretinde gerçekleşen hadiselerle ilgili haberi yorumlarken olay bölgesindeki şahıslar hakkında açıklamalarda bulunduğu kaydedildi. Ataklı'nin tüm Rize halkını kapsayacak şekilde ağır hakaretler içeren, ayrıştırıcı ve tahrik edici beyanlarda bulunduğunun anlatıldığı suç duyurusunda, haber verme ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı belirtildi. Suç duyurusunda şüphelinin 'hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarından cezalandırılması talep edildi.
 "Tahrik edici ve tehdit edici bir üslupla beyanlarda bulunmuştur"
 Grup adına açıklama yapan RİDEVA ve RİDEF Başkanı Recep Albayrak, "Can Ataklı 21 Mayıs tarihinde, bir televizyon kanalında yayınlanan programda, bir parti genel başkanının Rize'ye ziyaretinde gerçekleşen hadiselerle ilgili haberi yorumlarken önce olay bölgesinde şiddete hiç bulaşmadan sadece demokratik tepkilerini ortaya koyan şahıslar hakkında açıklamalarda bulunmuş, daha sonra ise tüm Rize halkını kapsayacak şekilde Rizeli vatandaşlarımıza yönelik ağır hakaretler içeren, ayrıştırıcı, aşağılayıcı, tahrik edici ve tehdit edici bir üslupla beyanlarda bulunmuştur" ifadelerini kullandı.
 "Rize'mize yapılan bu hakareti kabul etmemiz mümkün değildir"
 Sözlerinin devamında başkan Albayrak, "Tarihten bugüne devlet ve millet hizmetinde bulunmuş birçok devlet adamı, asker, halk kahramanı, Başbakanlar, TBMM Başkanları ve Cumhurbaşkanı yetiştirmiş, ülkemizin diğer tüm illeri gibi, her daim milli birlik ve bütünlüğü savunan insanların memleketi olan Rize'mize yapılan bu hakareti kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.
 "Türk adaletine havale ediyoruz"
 İfade özgürlüğünün sınırlarının aşıldığını söyleyen başkan Albayrak, "Bu minvalde, haber verme ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşan, Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesi gereken fiilleri için hakkında suç duyurusunda bulunmak gereği hasıl olmuştur. Sivil toplum kuruluşları olarak; hukuka aykırı fiilleri ile hemşerilerimizin mağduriyetine sebebiyet veren Can Ataklı'yı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, hakaret ve tehdit eylemlerinden dolayı kınıyor, kamu vicdanına ve yüce Türk adaletine havale ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" şeklinde konuştu.
 [16:38, 31.05.2021] Kemal Ermiş: Rizelilerden Can Ataklı'ya 'Haddini bil' protestosu: Suç duyurusunda bulunuldu!
 Can Ataklı'ya yönelik, Rizelilere yönelik hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle protesto düzenlendi. Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı ile Rize Dernekler Federasyonu, gösterinin ardından Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu.
 31.05.2021 15:58
 Can Ataklı'ya yönelik, Rizelilere ithafen ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
 "SOKAĞA ÇIKAMAYACAKSINIZ, HAPİSHANELER DOLACAK"
 Tele 1 ekranlarında yayımlanan Gün Başlıyor programının sunucusu Can Ataklı, 21 Mayıs 2021 tarihinde yaptığı yorumlar nedeniyle tepkilerin odağı haline geldi. Programında gazete manşetlerini değerlendiren Ataklı, ardından Akşener'in Rize ziyaretini değerlendirerek, "Bir sürü sersem sepelek adam sokaklarda.
 Bu nefretten, bu kinden, bu intikam duygularından vazgeçin. Sonu çok kötü olacak. Hakikaten sokağa çıkamayacaksınız. Hapishaneler dolacak. Ne Silivri kalacak, ne bilmem neresi… Adamlara sorsan Netanyahu’yu bilmezler maksatları sınır bozmak." ifadelerini kullandı.
 ÖNCE PROTESTO SONRA SUÇ DUYURUSU
 Bu açıklamalarının ardından tepkilerin odağı haline gelen Ataklı'ya yönelik, Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) ile Rize Dernekler Federasyonu'nun (RİDEF) çağrılarıyla, bugün Çağlayan Adliyesi önünde protesto gösterisi düzenlendi.
 Gösterilerin ardından dernek yetkilileri, dağıttıkları basın bülteniyle, Ataklı hakkında, 'Rizeli vatandaşlara yönelik ağır hakaretler içeren, ayrıştırıcı, aşağılayıcı, tahrik edici ve tehdit edici bir üslupla beyanlarda bulunduğu' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını 
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer HUKUK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur