ÇANI BEŞ KERE ÇALIN!


Bu haber 2021-06-16 18:38:57 eklenmiş ve 274 kez görüntülenmiştir.

 Handüzü Yaylası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Kalender' ın kaleminden
 ÇANİ BEŞKERE ÇALIN
“Çok eski yıllarda krallıkla idare edilen bir ülke varmış. Ama; bu ülkede, hukuk ve hakimler de varmış.
 
Törelere göre, bir vatandaş öldüğünde, şehir merkezindeki dev çan bir defa çalınırmış. Uzun uzun da yankılanırmış... Eşraftan birisi ölürse çan iki defa, büyük bir devlet adamı ölürse üç defa çalınırmış. Ya kral? O öldüğünde, çan dört defa çalınırmış. Gel zaman git zaman... Şehirde bir olay olur, iş mahkemeye intikal eder. Davanın sanığı olarak mahkeme huzuruna çıkarılan kişinin masumiyetini ise bütün vatandaşlar bilmektedir. Bir formalite olarak görülmesi ve beraat beklenen davadan sürpriz bir karar çıkar. Sanık büyük bir para cezasına mahkûm olmuştur. Hakim sorar: Bir diyeceğin var mı? Sanığın cevabı: Hayır!.. Mahkeme biter. Dinleyiciler dağılır. Kafalarda bir kaygı!..
Kısa bir süre sonra dev çanın sesi duyulur. Acaba kim öldü? Çan bir defa daha çalar. Eşraftan biri öldü. Şehir çan sesi ile bir defa daha inler. Hımmmmm... Büyük bir devlet adamı, acaba kim? Soruya cevap alınmadan çan bir defa daha çalar, yeri, göğü inletir. Herkeste bir feryat: Eyvah!.. Kralımız öldü!.. Ancak, törede görülüp işitilmemiş bir şekilde çan, beş ve altıncı defa da çalınır, yer gök inler ve sesler kesilir. Herkes bunun ne anlama geldiğini öğrenmek için çan görevlisine koşar. Bir de bakarlar ki çanı, haksız yere mahkûm edilen adam çalmaktadır. Sorarlar: Ne demek beş ve altı defa çan çalmak? Kraldan daha büyük birisi mi öldü? Cevap şaşırtıcı olduğu kadar anlamlıdır da; Evet! Adalet öldü!..”
Güneysu Gürgen Köyünde Alicik HES ile ilgili bir karar verildi. Daha önce bilir kişi ve mahkemenin, geri dönüşü imkansız zararlar oluşturabileceği
gerekçesiyle iptal ettiği HES ile ilgili bu sefer tam tersi bir karar çıktı ve şirket herkesin gözünün içine baka baka işi bitirdi.
Oysa bu inşaatın hukuksuz yapıldığını, Gürgen Köyüne çok büyük bir mağduriyet yaşattığını ve ileride geri dönüşü imkansız zararlar verebileceğini halk biliyor, muhtarlar biliyor, siyaset biliyor, şirket biliyor, yandaşları biliyor, resmi kurumlar biliyor, bilir kişi biliyor, mahkeme biliyor; her şeyden önemlisi de Allah biliyor.
Şimdi çanı kaç kere çalarsanız çalın!



ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur